Apple, Steve Jobs’un hayalini gerçeğe dönüştürüyor

Apple'ın üzerinde çalıştığı gizli projeyle şirketin efsanesi Steve Jobs’un hayalini gerçekleştirecek.

Apple, Steve Jobs’un hayalini gerçeğe dönüştürüyor
Apple, Steve Jobs’un hayalini gerçeğe dönüştürüyor
GİRİŞ 13.04.2017 16:08 GÜNCELLEME 13.04.2017 16:41

 CNBC’nin aktardığı bilgiye göre Apple, Palo Alto’da biyomedikal mühendislerin yer aldığı bir grupla kan şekerini takip edebilen bir cihaz için araştırmalarını sürdürüyor.

Apple’ın kan şekerini ölçebilen bir cihaz hazırlığı içinde olduğu aslında çok da yeni bir haber sayılmaz. Bilindiği üzere Apple’ın eski CEO’su Steve Jobs kan şekeri ölçümü yapabilen bir cihaz üretmek istiyordu.

Şu anda araştırma içerisinde olan ekibin, elde ettikleri verileri Apple’ın donanım teknolojileri başkan yardımcısı Johny Srouji’ye aktardığı belirtiliyor. Apple mühendislerinin cildin üzerinden bir ışık parıltısı içeren optik sensörler geliştirdiği ifade ediliyor. 

Apple’ın daha önceden de sağlıkla ilgili sensörleri ilk Apple Watch modeline eklemek istediği belirtilmiş ancak teknolojilerin doğru çalışmaması sebebiyle şirket yalnızca kalp ritmi sensörünü Apple Watch’a eklemişti. G

eçtiğimiz yılın ağustos ayında ortaya çıkan bir haberde Apple’ın sağlık sektöründe çığır açacak yeni bir cihaz geliştirdiği iddia edilmişti. Apple’ın üzerinde çalıştığı belirtilen kan ölçümü yapabilen sensörün Apple Watch’tan bağımsız bir cihaz mı yoksa yeni Apple Watch’ta mı yer alacağı henüz bilinmiyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır