Siber saldırının en büyük şüphelisi o ülke

WannaCry adlı fidye yazılımında Kuzey Kore hükümetine yakın bir hack grubunun kodu bulundu

Siber saldırının en büyük şüphelisi o ülke
Siber saldırının en büyük şüphelisi o ülke
GİRİŞ 16.05.2017 09:27 GÜNCELLEME 16.05.2017 09:27
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Güvenlik araştırmacıları, 150'den fazla ülkeyi ve 300 binden fazla bilgisayarı etkilediği düşünülen WannaCry'ın ardında Kuzey Kore'nin olduğunu düşünüyorlar.

Google'da güvenlik araştırmacısı olarak çalışan Neel Mehta, WannaCry'ın eski bir sürümünde Lazarus Group adlı bir hack grubunun kullandığına özdeş bir kod yakaladı. Grup, Kuzey Kore hükümetine bağlı olarak çalışıyor.

ÖZELLİKLE Mİ YERLEŞTİRİLDİ?

Tekrar eden kod, virüsün sonraki sürümlerinden çıkartılmış. Bu kodun, saldırının ardında Lazarus Group'un olduğu düşünülsün diye yerleştirilmiş olma ihtimali de var.

Kaspersky Lab'deki araştırmacılar durumdan bu kadar emin değiller. Bir blog yazısında, eski sürüm üzerinde daha çok çalışılması gerektiğini söylüyorlar. Fakat, virüsle ilgili şu ana kadarki en büyük bulgunun bu olduğunu da kabul ediyorlar.

Kuzey Kore daha önce Sony'nin başına gelen bir siber saldırıdan sorumlu tutulmuştu. 2014'te yaşanan olayda 47 bin çalışanın sosyal güvenlik numarası, birçok doküman ve bazı yöneticilerin iç yazışma e-postaları çalınmıştı.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 27
  • Yahu ne 6 yıl önce Şikayet Et
    Ugraşıyorsunuz... Bu abd nin işi... Ortada... Bir yerlere saldırmak ya da yagma yapma metodları... Niye unix veya linıx temelli işletim sistemlerine bu işleri yaptırmaya muktedir olamıyorlar... Lakin windows onların uluslararası gözetim sistemidir... İstediği dönemlerde uygular ve güya bir yama ilefe kullanıcıları korurlar...
    Cevapla
  • ERDAL 6 yıl önce Şikayet Et
    senrayo hazırlanıyor, düşmana önce propaganda malzemeleri ile saldırıp kamuoyunu hazırlı kötü adam olarak ilan et, sonra zaten kötüydü diye saldır. bu araştırmaları yapan ve tespit edenler hep amerikalılar ve saldıracaklarda onlar. ne tesadüf.
    Cevapla
  • kardeş 6 yıl önce Şikayet Et
    heralde buda kuzey koreye saldirma behanesi gibi bişey ıraka atom bomba behanesi ile saldırdıkları gibi yani
    Cevapla
  • garib 6 yıl önce Şikayet Et
    Tavşana kaç tazıya tut diyenlerin işi.
    Cevapla
  • son osmanlı 6 yıl önce Şikayet Et
    bu israilin ve amerikanın oyunu müslüman katliamı yapmak için önce ikiz kuleleri yık sonra afganistanı düşman seç orayada ladini yerleştir. oldumu sana düşman sonrada kaynaklar cebe
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3'te 30. uçuş da tamamlandı
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!