Dünyanın en büyük fuarına Türk damgası

Dünyanın en büyük havacılık ve uzay fuarı Paris Air Show, yarın kapılarını Le Bourget Havalimanı’nda açıyor.

Dünyanın en büyük fuarına Türk damgası
Dünyanın en büyük fuarına Türk damgası
GİRİŞ 18.06.2017 19:00 GÜNCELLEME 18.06.2017 19:41
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Havacılık sanayindeki son gelişmelerin sergileneceği fuara bu yıl Türk Havacılık Sanayi (TAI) ürünlerini damgasını vuracak.

Türkiye, 69 yıl sonra kendi tasarladığı hava araçlarını Paris Air Show’da sergiliyor. 1948 yılında Türk Hava Kurumu Uçak Fabrikası, Paris’teki fuara THK-13 uçan kanat planörünü getirmişti.

Fuarda, TAI tarafından tasarlanıp imal edilen Hürkuş eğitim uçağı gösteri uçuşu gerçekleştirilecek. Geçtiğimiz hafta Ankara’dan yola çıkan ekip, Paris’e ulaştıktan sonra test uçuşlarını gerçekleştirdi. İkinci Hürkuş uçağı ise kanat altında taşıdığı füze ve mühimmatlar ile statik alanda sergileniyor. Hürkuş’un yanı sıra dikkat çeken bir başka ürün, gelecek yıl gökyüzü ile tanışacak T625 helikopteri. 12 koltuk kapasiteli, 6 ton ağırlığına sahip helikopter hem sivil hem de askeri amaçlı kullanılacak.

SİLAHLI İHA ANKA-S

TAI’nin T129 ATAK, silahlı İnsansız Hava Aracı haline getirilen ANKA-S de statik alanda sergileniyor. ANKA-S, kanat altlarında ikişer adet Roketsan imalatı MAM-L mühimmatı taşıyor.

YERLİ MOTOR TANITILACAK

Bir diğer Türk şirketi TUSAŞ Motor Sanayi (TEI) ise ANKA için geliştirdiği PD180 motorunu getirdi. Çift kademe turboşarj sistemine sahip dizel motor ile ANKA’nın yurtdışı satışında önemli bir engel daha ortadan kalkmış olacak. TEI ayrıca T625 yerli helikopterde kullanılacak TS1400 turboşaft motorunun modelini de Paris’e getirdi.

UÇAK SİPARİŞ YARIŞI

Havacılık dünyasında en çok konuşulan konuların başında Katar’a uygulanan yaptırımlar geliyor. Katar Havayolları, fuarda tanıtımına büyük önem verirken sergi alanına ise Boeing 777 yolcu uçağı getirdi. Şirket yeni kabin konseptini bu uçakla tanıtıyor. Fuarda Boeing ve ev sahibi Airbus arasında uçak satış rekabetinin yaşanması bekleniyor. Her iki imalatçı bir önceki fuarda 200’er adet yolcu uçağı siparişi almıştı.

YORUMLAR 33
  • halil gümüş 6 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah daha iyisini daha büyüğünü daha güçlüsünü yapacağız ve coğrafyayı yeniden dizayn edecek güce kavuşacağız.
    Cevapla
  • Atilla 6 yıl önce Şikayet Et
    eskiden Marshaal yardımı altında Türkiyeye Amerika şeytanı süt tozu yardımı yaptı bu süt tozunu içen iflah olmadı bakın 1956.57.58.60 kuşağına çoğu okul okuyamadı çoğu okul terk beyinlerimiz çalışmadı öğretmenler zorla içirirlerdi bu da CHPzihniyetiydi Allaha şükürki şimdiki çocuklarımız şanslı herşeyleri var ve kafaları çalışıyor tabiki daha ileriye istikbal göklerde deüil istikbal bir şeyi yapıp başarmakır ve bu nu Türk milleti yapar ve yapacaktır devran dönmeye başladı Türkiyeye doğru
    Cevapla
  • Vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu yoruma yanıt veren ne fark eder ki vatandaş kim söylüyor motor üretilmediğini. yerli oto işi marka işi özel sektör işi bu güne kadar devlet bu işe destek olmadı sağ olsun montajcı özel sektörümüz de bu konuda maşallah hiç çaba sarf etmedi. Ama şimdi artık devlet bu işe el attı çok yakında yerli oto da çıkacak piyasaya o zaman ne kulp takacaksınız. Bu kadar aşağılık pskolojisi yeter kendinize gelin memleketin çıkmış olduğu tam bağımsız Türkiye yolculuğunda şartsız amasız ülkenize sahip çıkın elinizden geleni yapın yapmayacaksanız en azından gölge etmeyin. Gölge edecekseniz yaşayacağınız başka ülkeler mevcut oralarda yaşayabilirsiniz. Memleketin havasını suyunu boşuna tüketmeyin yazıktır.
    Cevapla
  • Ne farkeder ki? 6 yıl önce Şikayet Et
    Baya çalışıyor maşallah... O kadar ki... Biz yerli otomobil motoru üretemedik nasıl helikopter yapabiliyoruz diye sorgulayamıyoruz...
    Cevapla
  • serdar 6 yıl önce Şikayet Et
    yapalım problem yok problemi olan haindir fakat bu kadar palavracı olmayalım millete aşırı gaz veriliyor daha zaman var dikkatli olmak lazım
    Cevapla
  • H. YLZ 6 yıl önce Şikayet Et
    Sipariş yarışında türkiyeninde olması ne heyecanlı olur . neden olmasın.
    Cevapla
  • misafir6 6 yıl önce Şikayet Et
    Sn. Kılıçdaroğlu ülkemizde yapılanları göremiyor. İstanbul yerine parisdeki fuara yürüsede yaptıklarımızı orada görse, belki Fransızlar ne güzel yapmış, elin adamı 10 senede ne teknoloji üretmiş diye düşünür ve takdir eder. Sn. Kılıçdaroğlunun yanlış yöne sapmaması için büyük bir organizasyon heyeti de onunla gidiyormuş doğru mu bu? Mazallah İstanbul diye rakkaya falan gider. Dikkatli olmak lazım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
WSJ: ABD, İsrail'e 1,3 milyar dolarlık yeni askeri desteğe hazırlanıyor
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'