Samsung Galaxy Note 7 ne olacak? Piyasadan tamamen kalkacak mı?

Batarya problemi yüzünden patlayan ve sonrasında Samsung tarafından piyasadan toplatılan Galaxy Note 7’lerin ne olacağı belli oldu. İşte, Samsung’un geri dönüşüm planı.

Samsung Galaxy Note 7 ne olacak? Piyasadan tamamen kalkacak mı?
Samsung Galaxy Note 7 ne olacak? Piyasadan tamamen kalkacak mı?
GİRİŞ 21.07.2017 09:34 GÜNCELLEME 21.07.2017 09:34

Samsung, Galaxy Note 7’lerin pilin yapısındaki pek çok faktör nedeniyle patlaması üzerine Note 7 modeline bazı düzenlemeler yaparak Note 7 Fan Edition adında satışa sunmuştu. Note 7’lerde meydana gelen bu problem teknoloji devine pahalıya patlamış ve zararı 5,4 milyar dolar civarı olmuştu. Yenilenmeyen modellerin ise ne yapılacağı merak konusu oldu.

Grenpeace Uzak Doğu Küresel Kampaya Sorumlusu Jude Lee, "Samsung kalan telefonların nasıl geri dönüştürüleceği ya da bileşenlerinin nasıl yeniden kullanıma sokulacağına dair detaylı bir plan açıklayarak; tüm sözlerini tutmalı" şeklinde bir açıklamada bulunmuştu. Greenpeace’ten gelen doğal dönüşüm çağrısına Samsung’tan yanıt geldi.  Toplatılan Galaxy Note 7’ler yedek parça olarak kullanılacak.

Samsung’un zararını gidermek adına yaptığı dönüşüm planı ise şöyle açıklandı. Note 7’lerin metal kaplaması gelecek başka telefonlar için eritilerek tekrar kullanılacak. Samsung, kobalt, bakır, gümüş ve altın gibi değerli maddeleri de dönüştürerek kullanmayı planlıyor. Geri dönüşümü mümkün olmayan parçalardan; anakart, RAM, kamera sensörleri yedek parça olarak kullanılması düşünüldü. Note 7’lerin geliştirilmiş modeli Note 7 FE’ler için bu yedek parçalar kullanılacak. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan dikkat çeken Suriye, Somali, Karabağ çıkışı...
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?