İnternet kotasını çabuk bitiren Facebook'ta veri tasarrufu yapma yöntemi

Artık Facebook kullanıcıları için internet kotasının çabucak bitmemesi adına veri tasarrufu yapılabilme imkanı bulunuyor. Bu sayede kullanıcılara özel geliştirilen yeni yöntemler sayesinde Facebook uygulamasının veri kotasını hızlıca tüketmesine engel olacak.

İnternet kotasını çabuk bitiren Facebook'ta veri tasarrufu yapma yöntemi
İnternet kotasını çabuk bitiren Facebook'ta veri tasarrufu yapma yöntemi
GİRİŞ 10.08.2017 10:26 GÜNCELLEME 10.08.2017 10:26

Facebook uygulamasının yüksek çözünürlüklü fotoğraf ve videoları, otomatik olarak başlayan videoları nedeniyle veri kotasının bir anda bitmesine neden olmaktadır. Bu yüzden kullanıcılar için oldukça problem yaratan bir durum olarak karşımıza çıkmaktadır. Artık Facebook kullanıcılarını bu problemden kurtaracak birtakım yöntemler bulunuyor. Geliştirilen yöntemler üzerinden videoların otomatik olarak yürütülmesini devre dışı bırakabilir, veri tasarrufu seçeneğini aktif hale getirebilir ve fotoğraf, videoları HD yükle seçeneğini devre dışı bırakarak gerçekleştirebilirsiniz. Bununla birlikte Facebook için geliştirilen bu yöntemler sayesinde internet kotanızı çok daha verimli bir şekilde kullanabilirsiniz. Üstelik bu yöntemlerin her birini kullanmak çok pratik, gelin şimdi bunların neler olduğuna bir göz atalım.

FACEBOOK’TA VERİ TASARRUFU NASIL SAĞLANIR?

BİRİNCİ YÖNTEM:

*Videoların Otomatik Olarak Yürütülmesini Devre Dışı Bırakın;

Sağ üstteki Daha fazla düğmesine basıp Yardım ve Ayarlar > Uygulama Ayarları > Otomatik yürüt yolunu izleyerek devre dışı bırakabilirsiniz.

İKİNCİ YÖNTEM:

*Facebook uygulamasında Veri Tasarrufu Seçeneğini Aktif Hale Getirin;

İşlevi etkin hale getirmek için ekranın sağ üstündeki menü düğmesine dokunun ve Veri Tasarrufu seçeneğini bulana kadar ekranı aşağı kaydırın.

Bir sonraki ekranda Veri Tasarrufu ayarını etkin hale getirin. Bu ayarı etkinleştirdiğinizde yeni bir seçeneğin belirdiğini göreceksiniz. Bu ayar sayesinde Veri Tasarrufu'nu Wi-Fi ağlarındayken kapatabilirsiniz.

ÜÇÜNCÜ YÖNTEM:

*Fotoğraf ve Videoları HD Yükle Seçeneğini Devre Dışı Bırakın;

Veri tüketiminizi daha da azaltmak için Menü > Uygulama Ayarları yolunu izleyebilir ve Fotoğrafları HD yükle ve Videoları HD yükle ayarlarını kapatabilirsiniz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yine başladılar! Seçime 2 gün kala anket operasyonu
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi