Yeni Sony Xperia XZ1 teknik özellikleri ve Türkiye fiyatı nasıl olacak?

31 Ağustos tarihinde IFA 2017 fuarında tanıtımı gerçekleştirilen Sony Xperia XZ1’in teknik özellikleri ortaya çıktı. Peki, Sony üreticisinin yeni amiral gemisi Xperia XZ1 hangi farklı özelliklerle kullanıcıların karşısına geçecek? Yeni Sony Xperia XZ1 teknik özellikleri ve Türkiye fiyatı nasıl olacak?

Yeni Sony Xperia XZ1 teknik özellikleri ve Türkiye fiyatı nasıl olacak?
Yeni Sony Xperia XZ1 teknik özellikleri ve Türkiye fiyatı nasıl olacak?
GİRİŞ 23.11.2017 13:53 GÜNCELLEME 25.11.2017 13:54
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Sony üreticisinin piyasaya süreceği yeni Xperia XZ1 isimli cihazın görünümü ve sahip olduğu teknik özellikleri ortaya çıktı. Buna göre, Sony Xperia XZ1 serisi tasarımsal olarak kalın çerçevesi dışında kullanıcılar tarafından oldukça beğeni topladı. Aynı zamanda Sony üreticisinin yeni amiral gemisi Xperia XZ1 modelinde çift kamera yerine tek kamerayı tercih ettiği görülüyor. Üstün performanslı 19MP arka kamera, 13MP ön kamera özelliğiyle ön plana çıkarak akıllı telefon pazarında önemli bir rakip olarak gelecek. Sony üreticisinin Xperia XZ1 serisinde kullandığı metal çerçeve özelliğiyle farklılık yaratarak sağlamlık temasını yakalamaya çalışmış. XPeria XZ1 modelinde tasarımsal olarak pek fazla farklılık bulunmamakla birlikte donanımsal olarak yenilik yaratarak güçlü bir cihaz özelliği kazandırdığı söylenebilir.

sony xperia z1

SONY XPERIA XZ1 TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Sony’nin yeni amiral gemisi Xperia XZ1 her zaman alışık olduğumuz dikdörtgen tasarımı ile kullanıcılarla buluşacak.

Tasarım anlamında çok fazla değişikliğe gitmeyen Sony Xperia XZ1 önceki serilerinden farklı olarak, flaş ve sensörlerin yatay bir şekilde konumlandırılmış olarak gelecek.

Üstün performanslı 19MP arka kamera, 13MP ön kamera özelliğine sahip XPeria XZ1’de, metal kasa yer alacak.

Ekranın üst ve alt tarafında kalın çerçevelere sahip olacak telefonda, 3000 mAh batarya ve 4 GB RAM bulunacak.

146.8 x 73.4 x 7.6 mm şeklinde ölçüleri bulunacak. Bu açıdan önceki serisine göre ölçülerinin biraz daha büyük olacağı söylenebilir.

Sony’nin yeni amiral gemisi Xperia XZ1 5.2 inçlik bir ekrana sahip olacak. Bununla birlikte 1080×1920 çözünürlüğünde Full HD ekranla gelecek.

Ön yüzde stereo hoparlörler ve IP65 veya IP68 su geçirmezlik özelliği yer alacak.

Qualcomm 835 işlemci, Adreno 540 grafik işlemci ve 64GB depolama alanına sahip olacak.

Hızlı şarj destekli bir USB Type-C noktası, hibrid microSD / SIM kart yuvası ve parmak izi tarayıcısı gibi dikkat çekici özellikler bulunacak.

sony xperia z1

SONY XPERIA XZ1 FİYATI NE KADAR OLACAK?

xperia xz1