K-City operasyona başladı

Sürücüsüz otomobil şehri K-City, artık gerçek testlere ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

K-City operasyona başladı
K-City operasyona başladı
GİRİŞ 08.11.2017 11:14 GÜNCELLEME 08.11.2017 11:14

Sürücüsüz araçların gerçek yol şartlarında test edilmesi büyük önem arz ediyor. Bunun odağında kurulan sürücüsüz otomobil şehri K-City, artık gerçek testlere ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Güney Kore merkezli sürücüsüz otomobil şehri K-City, Seul’un yaklaşık 30 km güneyinde yer alıyor. Ülke yönetiminin desteğiyle faliyete geçirilen bu özel şehir, faaliyete alanının ilk kısmıyla şirketlerin kullanımına açık konumda. Dünyanın en büyüğü olarak belirten bu tesis içerisinde otonom araçların gerçek şartlarda karşılacağı tüm unsurlar yer alıyor. Daha çok yerel otomobil markalarının kullanacağı belirtilen şehir, otonom araç geliştiren isimlere gerçek yollara çıkıp büyük riskleroluşturmak yerine bu güvenli ortamda test imkanı sunuyor. Samsung, SK Telecom, Hyundai ve Kia gibi firmaların aktif olarak yer alacağı şehir, kontrollü bir ortam olduğu için araştırma / geliştirme faaliyetleri için de daha efektif.

K-City, sürücüsüz araölar için önemli

17 milyon dolara mal olduğu belirtilen sürücüsüz otomobil test şehri K-City büyük öneme sahip. Sürücüsüz otomobillerin gerçek anlamda trafiğe çıkmadan önce her türlü şartı öğrenmiş olması gerekiyor. Bunu gerçek yollarda simüle etmek oldukça zorken, bu tarz kontrollü bir ortam her şeyi çok daha kolay hale getiriyor. Buna benzer ancak oldukça ufak bir alan Amerika Birleşik Devletleri Michigan Üniversitesi içerisinde de bulunuyor.

Kaynak: LOG

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!