İlk milli yüksek hızlı tren için düğmeye basıldı

Türkiye'nin ilk milli yüksek hızlı treni Eskişehir'de kurulu TÜLOMSAŞ'ta üretilecek.

GİRİŞ 27.11.2017 20:27 GÜNCELLEME 28.11.2017 09:32
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

Yüksek Hızlı Tren (YHT) seti, ilk etapta 250 Km/H hıza haiz olarak 96 adet üretilecek.

Konuyla ilgili 23 Kasım'da yayınlanan Kamu İhale Bülteni'nde ön yeterlilik ihalesi açıldığı duyuruldu.

'ESKİŞEHİR'DE YAPILACAK'

Duyuruya göre Yerli Üretim ve Test Tesisi kurulumu Eskişehir’de yapılacak olup, talep edilen mallar için teslim yeri Ankara olacak. Talep edilen hizmetlerin gerçekleştirileceği yerler ise ilgili şartnamelerde detaylı olarak belirtildi.



Duyuruda, "20 adedi en az yüzde 10 yerli katkı payı ile komple imal edilmiş olarak ithal, 60 adedi en az yüzde 53 yerli katkı payı ile Türkiye’de TCDD’nin Eskişehir’de göstereceği arazi TÜLOMSAŞ’da kurulacak tesiste imal, 16 adedi ise milli YHT projesi dâhilinde en az yüzde 74 yerli katkı payı ile Türkiye’de TCDD’nin Eskişehir’de göstereceği arazi TÜLOMSAŞ’da kurulacak tesiste imal edilecektir" denildi.

YORUMLAR 49
  • OttoMan 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye her alanda çalışıyor. Bu bizi gururlandırıyor. Düşününce bir kere ve geriye dönüp bakınca bizimde dünyada ki gelişmiş ülkeler gibi çalıştığımız ortaya çıkıyor. Eğer Türkiyede pkk, Fetö ve diğer teröristler olmasa Eğer Türkiye de iç düşmanlar dışarıdakinden fazla olmasa çok daha değişik durumda olurduk. Geziler, Aralıklar, Özerklik vs bunlar bizi mahvetti! Bu durum şunu gösteriyor ki Türkiye dünyanın en güçlü ülkesi Neden mi? Ne içten ne dıştan yıkılmıyoruz arkadaş YIKILMIYORUZ!
    Cevapla
  • celal 6 yıl önce Şikayet Et
    hay maasallah biz yaptık mı böyle yaparız ınşallah
    Cevapla
  • türk 6 yıl önce Şikayet Et
    tabii ki olur inşallah. şimdiki gibi yolda 2 defa durup istanbul ankaraya ortalama 100km hızla giden tren olmayacak. bunun adı kara tren. buharla çalışan lokomotif. ama yht olamaz!!! sadece kandırmaca ve hayal kırıklığına neden olur.....
    Cevapla
  • Sabri 6 yıl önce Şikayet Et
    Biran once yapilmasi lazim cok gec kalindi insallah bu azmin sonu zaferdir.
    Cevapla
  • Ezokız 6 yıl önce Şikayet Et
    Neye yerli deseler içeriğine bakınca yüzde 50 yerli yok yüzde 10 yerli (komedi filmi gibi), yok yüzde bilmem kaç yerli. Kardeşim yerli diyeceksen yüzde yüzünü yapacaksın yoksa yerli demeyeceksin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?