Uçan treni hangi ülkeye yapacağı belli oldu

Elon Musk’ın ortaya attığı Hyperloop, İngiliz Richard Branson tarafından hayata geçiriliyor. Hyperloop One, Hindistan’da üç buçuk saatlik mesafeyi 25 dakikaya indirecek

Uçan treni hangi ülkeye yapacağı belli oldu
Uçan treni hangi ülkeye yapacağı belli oldu
GİRİŞ 20.02.2018 09:18 GÜNCELLEME 20.02.2018 09:31

Beşinci nesil ulaşım aracı olarak tanımlanan Hyperloop One, dünyada ilk olarak Hindistan’da hayata geçiyor. Proje, yapılan anlaşma çerçevesinde ülkenin Pune kenti ile Mumbai’deki havalimanı arasındaki üç buçuk saatlik mesafeyi 25 dakikaya indirecek. 

Gazete Habertürk'ün haberine göre, ilk etabı üç yıl içinde tamamlanacak yeni nesil ulaşım aracının, tamamı ise yedi yıl sonra tamamlanacak. Söz konusu projenin Hindistan’a 55 milyar dolarlık bir sosyo-ekonomik katkısı olması bekleniyor.

Hinduloop

50 MİLYON DOLAR YATIRIM 

Tesla ve SpaceX şirketlerinin sahibi Elon Musk’ın fikir babası olduğu Hyperloop projesi, vakumlu tüpler içerisinde ilerleyen bir toplu taşıma sisteminden oluşuyor. Hyperloop One’ın yatırımcılarından Virgin Group’un kurucu CEO’su İngiliz milyarder Richard Branson ise, Musk’ın fikrini ticari hale getiren kişi olarak biliniyor. 

Projeye bugüne kadar 50 milyon doların üzerinde yatırım yapan Branson, yeni ulaşım sisteminin Hindistan’ın altyapısındaki darboğaza çözüm olacağını kaydetti.

hyperloop one elon musk ile ilgili görsel sonucu

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uzman isimden dikkat çeken faiz yorumu: ‘Merkez’ sürpriz yapabilir
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!