5G Türkiye'ye ne zaman gelecek? Bakan müjdeyi verdi!

Akıllı telefonlarda kullanılacak olan 5G teknolojisi hakkında yeni gelişmeler yaşanıyor. Dünya çapında 5G teknolojisini kullanacak ilk ülke Amerika oldu. Peki 5G teknolojisi nedir, 5G Türkiye’ye ne zaman gelecek? Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan müjdeyi verdi.

5G Türkiye'ye ne zaman gelecek? Bakan müjdeyi verdi!
5G Türkiye'ye ne zaman gelecek? Bakan müjdeyi verdi!
GİRİŞ 24.04.2018 16:55 GÜNCELLEME 24.04.2018 16:55
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

5G teknolojisinin ilk olarak Amerika’da kullanmaya başlanacağı haberini alan vatandaşlar 5G teknolojisinin ülkemize ne zaman geleceğini araştırmaya başladı. Ülkemizde hali hazırda kullanmakta olduğumuz 4.5G’den 20 kat daha hızlı olacağı iddia edilen 5G'nin içindeki "G" harfi, "generation" yani nesil anlamına gelmektedir. 5G, 4G LTE'yi kaldığı yerden devam ettirecek ve telefon görüşmeleri, SMS, web'de gezinti gibi bildiğimiz işlevlerin yanına yüksek bir veri aktarım hızı ekleyecek. 5G ile Ultra HD çözünürlüğündeki videoları indirmek ve karşıya yüklemek, daha hızlı olacak. İnternete bağlı binlerce cihaz hayali de 5G ile birlikte gerçek olabilecek. Peki 5G nedir? 5G Türkiye’ye ne zaman gelecek?

5G AMERİKA’DA KULLANILMAYA BAŞLANACAK!

5G teknolojisini kullanacak olan ilk ülke Amerika oldu. İlk etapta 3 eyalet bu teknolojiyi kullanacak. Bu eyaletlerden ikisi ABD’nin Teksas bölgesinde bulunan Dallas ve Waco iken, diğeri Atlanta eyaletinin merkezi olan Georgia metropolünde kullanılmaya başlanacak.    

5G TÜRKİYE’YE NE ZAMAN GELECEK?

Bir televizyon programına konuk olan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye’de 4.5G’yi kullanan yaklaşık 51 milyon kullanıcı bulunduğunu ve 5G konusunda da artık dünya ülkelerinin peşinden gitmeyi değil, dünya ile eş zamanlı olarak uygulamayı ve gerektiğinde yurt dışına ihraç edecek hale gelebilmeyi hedeflediklerini belirtti. 5G teknolojisinin ülkemizde uygulamaya girmesi ile birlikte endüstri uygulamalarının çok daha gelişeceğini ve akıllı ulaşım sistemleri için çalışmaların hızlanarak uygun bir altyapı kurulacağını vurgulayan Bakan Arslan, 2020’de 5G teknolojisini Dünya ile birlikte aynı anda Türkiye’de de kullanılmaya başlanacağının müjdesini verdi.

YORUMLAR 15
  • safak 4 yıl önce Şikayet Et
    5G Mikro Dalga firin ile ayni frekansda calisiyor Saglik elden gidiyor, bunu düsünen yok!!!! Kafani mikro dalga firina sokarmisin ???? O zaman 5G yi neyapacaksin???
    Cevapla
  • Vatandaşlar 5 yıl önce Şikayet Et
    4,5 G telefonları ile 5G de konuşulabilinirmi? yoksa millet yeniden telefonmu alacak? yani silbaştan mı olacak.? Örnek..note9 telefonunu alsam 5G.geldiğinde konuşabilecekmiyim..ve bir oyun veya dosya indirebilecekmiyim.. vatandaşlar bu yönde ENDİŞELİdir..bilginize..açıklamanızı bekliyoruz..
    Cevapla
  • Vatandaşlar... 5 yıl önce Şikayet Et
    xp de çöpe atılmadı..ancak güncelleme almıyor.. almadığı içinde w.7 ve w10 işlemlerini yapamıyor..yakında w7 de çöpe atılmayacak ancak güncelleme almıyacak..eski hali ile devam edecek telefonlarda 3G 4G de bu hale gelecek güncelleme almayacak yani YENİLİK olmayacaktır..5G geldiğinde 4G ve 3G bu duruma gelecektir..çöpe atma ama işede yaramaz..yeni güncellemeler de alamaz.
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    GPRS geldiğinde internetsiz telefonları çöpe mi attık? 3G geldiğinde nokia telefonları çöpe mi attık? 4.5G(!) geldiğinde 3G telefonları çöpe mi attık?
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    bu kotalarla ve pahalı tarifelerle gelse ne olur gelmese ne olur siz buna kafa yoracağınıza birazda Türkiye’deki internet alt yapısına kafa yorun yıl olmuş 2018 internet altyapısını düzeltmediniz
    Cevapla
  • bilisimler 6 yıl önce Şikayet Et
    Ben 4.5 g kullanıyorum ve memnunum
    Cevapla
  • Yrd 6 yıl önce Şikayet Et
    Aman gelmesin kardeşim 4g geldi de ne oldu!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor