K. Kore, Türkiye’nin finans kurumlarına saldırdı

Dünya güvenlik devi McAfee, Kuzey Koreli hacker grubu Hidden Cobra'nın Türkiye'deki finansal kurumlara saldırı gerçekleştirdiğini duyurdu.

K. Kore, Türkiye’nin finans kurumlarına saldırdı
K. Kore, Türkiye’nin finans kurumlarına saldırdı
GİRİŞ 09.03.2018 11:48 GÜNCELLEME 09.03.2018 11:48
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

McAfee Advanced Threat Research ekibi tarafından yayınlanan raporda, Hacking Cobra grubunun Türkiye'deki finans kurumlarının güvenliğini 2 ve 3 martta ihlal etme girişiminin tespit edildiğini belirtti.

ÇOK BENZİYOR

 

Raporda söz edilen kötü amaçlı yazılımın kodunun, Kuzey Kore ile ilişkili bir hackerın kullandığı kodlara çok benzediği de belirtildi.

e-POSTALAR İLE ETKİLEDİLER

Milliyet'in haberine göre; Bilgisayar korsanlarının, Adobe Flash’ta yakın zamanda açığa çıkan bir güvenlik açığını kullanarak “Bankshot” olarak bilinen kötü amaçlı bir yazılım kullandığını belirten raporda, saldırganların kurbanlarını, virüslü bir Microsoft Word dosyası olan Agreement.docx adlı spear-phishing e-postalarıyla etkilemeye çalıştıkları kaydedildi.

MERAK UYANDIRAN DOSYA

Aynı raporda, word dosyasında Paris’te bilinmeyen bir kişi ile daha sonra belirlenecek bir kriptopara borsasında Bitcoin alışverişi ile ilgili bilgilerin yer aldığı anlaşma metni olduğu da ifade edildi. Bu merak unsuru ile kurbanların bu şekilde zararlı word dosyasını açmalarının sağlandığı düşünülüyor.

ÇALINAN PARA YA DA DOSYA YOK

Saldırılarda çalınan paraya dair herhangi bir rapor olmamasına rağmen, araştırma ekibi Türkiye'deki finansal kuruluşların iç sistemlerine uzaktan erişim sağlamayı amaçladıklarını düşünüyor. Ancak raporda, hangi kurumların etkilendiğine ise yer verilmiyor.

YORUMLAR 25
  • Acayip 6 yıl önce Şikayet Et
    Ya kardes trabzonsporda hissen mi var . Bize neki bircu varsa batarsa kapatirlar elin borcu senin borcun mu
    Cevapla
  • reiss rte 6 yıl önce Şikayet Et
    turkler isterse yapar misliyle karsilik verilsin kimse birdaha boyle biseye kalkismasin dunyaya ders niteliginde olsun cokertilsin banka hesaplari trafik kisisel bilgiler hatta kim yongun hesaplari bosaltilsin ulkenin borsasi ne gerekirse
    Cevapla
  • zabit 6 yıl önce Şikayet Et
    Ay yıldız timi intikamımızı alır
    Cevapla
  • Abdullah 6 yıl önce Şikayet Et
    Eee roket adam bizimkiler bi roket cakar sana gayri.
    Cevapla
  • Erol 6 yıl önce Şikayet Et
    Buda sunu ispatliyor; abd nin düşman gördügü ülkeler dost/maşa dost gözüktügü ülkeler gercekte düşman
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'