Instagram ve Snapchat o özelliğini kaldırdı!

GIPHY’de bulunan ırkçı bir GIF nedeniyle, Instagram ve Snapchat servisin sosyal ağlarına entegrasyonunu askıya aldıklarını duyurdu

Instagram ve Snapchat o özelliğini kaldırdı!
Instagram ve Snapchat o özelliğini kaldırdı!
GİRİŞ 12.03.2018 09:37 GÜNCELLEME 12.03.2018 09:37

Ezeli rakipler Instagram ve Snapchat, bu yılın başında kullanıcılarının hikayelerine popüler GIF (hareketli görseller) servisi GIPHY’den içerikler eklemelerini mümkün kılmıştı.

GIPHY’de bulunan ırkçı bir GIF nedeniyle, Instagram ve Snapchat servisin sosyal ağlarına entegrasyonunu askıya aldıklarını duyurdu. Söz konusu GIF, Amerikan kültüründe hassas bir kelime olarak algılanan nigger (zenci) üzerinden mizah yapıyordu.

Her iki sosyal ağdan ardı ardına yayınlanan açıklamalarda, GIPHY entegrasyonunun kaldırıldığı ve firmanın konuyla ilgili soruşturmasının tamamlanmasının beklenildiği duyuruldu.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan GIPHY ekibi, söz konusu ırkçı GIF’in kendi içerik kurallarını da ihlal ettiğini ve fark edildiği gibi derhal sistemden kaldırıldığını açıkladı. Şirkete göre GIF’in platforma girmesine içerik moderasyon filtrelerinde meydana gelen bir hata sebep oldu.

GIPHY’nin yeni moderasyon filtrelerini devreye sokmasının ardından sosyal ağlara yeniden entegre edilmesi bekleniyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İran'ın misillemesi sonrası Putin'den uyarı geldi: Feci sonuçları olur!
İsrail Gazze'de soykırım yapması için PKK'yı da getirmiş! Katliam ortaklığı ifşa oldu