Nokia gizli silahın çıkardı!

Bir zamanların efsane telefon markası olan Nokıa, gizli silahı ile piyasayı sallamaya karar vermiş gibi görünüyor. Yeni modeli ile oldukça iddialı bir çıkış yapan firma, telefon piyasasın da şuan lider konumda olan Apple ve Samsung’ta bulunmayan özellikler yeni cihazında buluşturdu. İşte o cihaza ait ayrıntılar…

Nokia gizli silahın çıkardı!
Nokia gizli silahın çıkardı!
GİRİŞ 12.03.2018 16:00 GÜNCELLEME 12.03.2018 16:01
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

HMD Global'in bu yıl çıkaracağı konuşulan iki yeni Android tabanlı amiral gemisi hakkındaki detayları netleşiyor. Nokia 8 Pro ve Nokia 9 isimleriyle karşımıza çıkması beklenen bu iki telefondan özellikle Nokia 9 özellikleriyle bir adım öne çıkıyor.

5,7 inç'lik bir ekrana sahip olması beklenen telefonun ön ve arka kameraları için "üst seviye" tanımlaması yapılıyor. Snapdragon 845 yonga setiyle rakiplerine gözdağı veren Nokia 9'un en önemli özelliği ise parmak izi okumada yatıyor.Gelen bilgilere göre Nokia, başta Apple ve Samsung olmak üzere akıllı telefon sektörünün önde gelen birçok isminin yapmayı planladığı şeyi herkesten önce yaparak parmak izi okuma sensörünü ekranın alt kısmına yerleştirecek. Her ne kadar bunu daha önce Vivo gibi birkaç marka yapmış olsa da, akıllı telefon sektöründe "devler" olarak tabir edilen büyük markalar içerisinde henüz bu özelliği telefon modellerinde kullanabilen yok. İşte bu yüzden Nokia 9, 2018’e damga vuran bir telefon olabilir.

 

 

Nokia 8 Pro'da da Snapdragon 845 yonga setinin kullanılması bekleniyor. Bununla birlikte bu telefonun parmak izi okuma sensörü arka yüzde, kameranın altında olacak. Habertürk’ün haberine göre Nokia 9 ile birkaç farkı daha bulunan Nokia 8 Pro, bu yönleriyle daha ekonomik bir seçenek olarak satışa sunulacak.

İki telefonun da 2018'in sonlarına doğru raflardaki yerini alması bekleniyor. Son olarak, her ne kadar fiyat konusunda kesin bir bilgi olmasa da, Nokia 9'un bu gelişmiş özellikleri yüzünden Samsung Galaxy S9’dan hiç de geri kalmayacağını söyleyelim.

YORUMLAR 10
  • Mehmet 37 6 yıl önce Şikayet Et
    2) Nokia başka adamlar TV müzik seti buzdolabı çamaşır makinesi bulaşık makinesi üretmiyor Geçmiş te ilk bu sektörde telefon üretiyorlardı yine telefon üretiyorlar yani bildikleri en iyi işi yapıyorlar... Nokia öyle değil ama.. her modelde insanı etkilemeyi başaran bir yenilik bir özellik sunuyor Meselâ ben yeni Nokia 6 kullanıyorum çok memnunum 2018 Nokia 6 çıkardılar ama samsung gibi değil çıkardıkları ilk nokia 6 modelin üstündeki bu sadece yazılım değil snapdragon yonga setine kadar bir çok şey değişti Benim piyasaya çıkıp çinde yok sattığı o gün dedim 2018 sonları tahta oturur yine sözümdeyim nereden mi biliyorum Nokia 6 kullanıyorum yetmez mi.
    Cevapla
  • Mehmet 37 6 yıl önce Şikayet Et
    1) Aldanmayın Akıllı olunparanızı çöpe atmayın Samsung yok A serisi yok J serisi yok bilmem ne serisi diye doğru düzgün özelliği bile olmayan telefonları müşteriye yakalayıp duruyor Üstelik yok 2016 yok 2017 yok 2018 serisi diye aldatıyor arkadaşım içindeki board aynı bir kaç yazılımsal eklenti ile göz boyuyor... Sonuçta samsung tek başına bir telefon üretemiyor her iyi işlemci için farklı markaların desteğini alıyor...
    Cevapla
  • Svs 6 yıl önce Şikayet Et
    Haberde ön ekranda diyor halen arka tarafta var diyen yorumcular var.
    Cevapla
  • lazım değil 6 yıl önce Şikayet Et
    muhahahahahahaa yuhahaha ne haber yaaaaw
    Cevapla
  • fatih 6 yıl önce Şikayet Et
    saçmalamayın. samsung 2017 kullanıyorum 4 aydır. parmak izi var. amma atmışsınız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'