Facebook’u sil kampanyası büyüyor

50 milyon kullanıcının hesap bilgilerini usulsüz şekilde sattığı ortaya çıkan sosyal medya devi Facebook’u protesto eden kullanıcılar “Facebook’u sil” kampanyası başlattı.

Facebook’u sil kampanyası büyüyor
Facebook’u sil kampanyası büyüyor
GİRİŞ 20.03.2018 15:01 GÜNCELLEME 20.03.2018 15:01
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Tüm dünyada 1 milyardan fazla kullanıcıya sahip sosyal medya platformu Facebook geçtiğimiz hafta yayınlanan bir belge nedeniyle zor günler geçiriyor.

Hafta sonu New York Times gazetesinde yayınlanan haberde Facebook’un 50 milyon kullanıcıya ait bilgileri Trump’ın seçim kampanyasını yürüten şirkete sattığı ortaya çıkmış, Facebook kurucusu Mark Zuckerberg büyük tepki toplamıştı. Facebook’un “sorumsuz” davranışına tepki gösteren bir grup sosyal medya kullanıcısı ise “Facebook’u sil” etiketi ile yeni bir kampanya başlattı.

Twitter ve diğer sosyal medya mecraları üzerinden yürütülen kampanyada sosyal medya kullanıcıları, Facebook’un kurucusu 33 yaşındaki Mark Zuckerberg’e tepki göstererek diğer kullanıcıları da Facebook’u kapatma konusunda teşvik ediyor.

Şimdiye kadar binlerce kullanıcı hesabını sildiğini duyururken, Facebook hisseleri 3 günde yüzde 5’den fazla düşerek Zuckerberg’in bir günde 4 milyar dolar zarar etmesine neden oldu.

YORUMLAR 6
  • ElliSekiz 6 yıl önce Şikayet Et
    3 yıl önce sildim çok şükür huzurlu ve mutluyum hiçte gerekli olmadığını sildikten sonra daha iyi anladım
    Cevapla
  • MÜSLÜMAN TÜRK 6 yıl önce Şikayet Et
    2 yıldır kullanmıyoruz çok mutluyuz ailemize huzur geldi
    Cevapla
  • Mehmetçik 6 yıl önce Şikayet Et
    Ee ne dense boş. Bu facebook ülkemizde fuhuşu hiç olmayacak derecede çirkinlrştirip ilerletti. Aynı mahalleyi geçtim. Aynı apartmanıda geçtim yakın akrabaların birbilerine açılan mahremmiyeti delen kapısı oldu hatta dahada kötü. İçgüdülerin istekleri ortaya çıkan kişiler iyice çirkinleşti. Neler var neler. Kısaca face book zincirlenmiş duyguların özgürlüğü gibi aşgılandığı için ülkemde bırakılması çok zordur.
    Cevapla
  • vatandas 6 yıl önce Şikayet Et
    Ne yazikki bütün Dunya silse Turkler Zor siler Ne yazikki.
    Cevapla
  • MÜSLÜMAN TÜRK 6 yıl önce Şikayet Et
    Biz ailecek sildik 2 yıldır kullanmıyoruz youtube kullanıyoruz
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    aynen katılıyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor
İsrail'in İran'a saldırı sonrası piyasalarda son durum