Sofi göreve başladı

​Büyük Okyanus'ta bulunan Fiji Adası'ndaki gökkuşağı resifinin yeni bir sakini var.

Sofi göreve başladı
Sofi göreve başladı
GİRİŞ 22.03.2018 19:42 GÜNCELLEME 22.03.2018 19:54
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Bilim insanları her geçen gün gelişen robot teknolojisini günden güne kirlenen denizleri temizlemek için kullanmaya karar verdi. Uzaktan kumandalı robot balık Sofi mercan resiflerindeki yaşamı ve su kalitesini inceleyecek.

SoFi adlı uzaktan kumandalı robot balık, ABD'de bulunan Massachuseyts Teknoloji Enstitüsü'nde geliştirildi. Robot adını "Soft Robotic Fish"in (Yumuşak robotik balık) kısaltılmasından alıyor. 

 

 

Robot bir dalgıç tarafından, oyun kumandası ile yönetiliyor, görevi ise deniz yaşamına zarar vermeden yerinde incelemek.



Yumuşak bir gövdeye sahip olan robot balık "Sofi" yüzgeç hareketleriyle ilerliyor. özel kameralarla donatılmış olan Sofi mercan resiflerinin durumunu inceliyor.

Araştırmacılar, deniz canlılarının robot balığı hiç yadırgamadıklarını söylüyor. Gücünü özel bir cep telefonu bataryasından sağlayan Sofi 40 dakika aralıksız yüzebiliyor ve 18 metre derine inebiliyor. 

Uzmanlar robot balık ile doğal yaşamı daha önce hiç olmadığı kadar yakından izleyebileceklerini söylüyor. Sofi ile çevre kirliliğinin mercan resiflerine etkileri de araştırılacak.

YORUMLAR 17
  • Uyarıcı 6 yıl önce Şikayet Et
    Denizden babam çıksa yerim diyenler aman dikkat!!!
    Cevapla
  • zekha kol 6 yıl önce Şikayet Et
    hemen bizim gençler üzerinde çalışmalı daha iyisi yapılmalı bizde denizlerimizi bu şekilde balık hareketlerini takip etmeliyiz devlet ödenek ayırsın bilim insanlarımıza
    Cevapla
  • ibrahim 6 yıl önce Şikayet Et
    Sofi deyince bende Türk malı sandım :D
    Cevapla
  • kemal 6 yıl önce Şikayet Et
    ye abd sen bizim karşımızda kendinizi ne sanıyorsunuz cuniler
    Cevapla
  • ismail 5151 6 yıl önce Şikayet Et
    sofi çay
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi
IMF'den Türkiye açıklaması