"5G sayesinde telefonlar ayda bir şarj olacak"

Kablosuz ağ sistemlerinde büyük bir sıçrama yaratacak olan yeni nesil 5G teknolojisi hakkında Verizon’un CEO’su Lowell McAdam iddialı açıklamalarda bulundu. Kendisine göre akıllı telefonların en büyük sorunu olan enerji sorunu 5G ile çözülecek, onları ayda bir defa şarja takmamız yerli olacak.

"5G sayesinde telefonlar ayda bir şarj olacak"
"5G sayesinde telefonlar ayda bir şarj olacak"
GİRİŞ 23.03.2018 13:55 GÜNCELLEME 23.03.2018 14:00
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

5G, sahip olduğu altyapı sistemleri gereğince mobil cihazlarla kurulacak iletişim ağlarından çok daha ötesini vadediyor. Artık internete bağlanan her cihaz, hayatımızda büyük bir yer tutacak. 

2011 yılından bu yana ABD’nin en büyük telekom şirketlerinden birisi olan Verizon’un 150 milyondan fazla müşterisi bulunuyor. CEO’su Lowell McAdam, 5G teknolojisine geçişin ardından cihazların pil ömründe devasa bir artış yaşayacağımızı öngörüyor. Ona göre cihazlarımızı ayda bir defa şarja takmamız yeterli olacak.

 

 

McAdam bu söylemlerini Las Vegas’ta düzenlenen IBM Think etkinliği sırasında 40 bin kişi önünde açıkladı. İçinde bulunduğumuz 4. nesil sanayi devrimi açısından 5G teknolojisinin neleri mümkün kılacağına dair konuşma düzenledi. 

"Nesnelerin İnterneti ortamında 5G ile bağlanan cihazların pil ömrü 10 yıla kadar uzayacak. Çünkü teknik olarak bakıldığında hücresel iletişimin hızında 200 kata kadar artış gerçekleşecek.”

Verizon’un CEO’su artık bir telekom şirketi olarak görülmediklerini, yatırımlarını bir medya şirketi olma yolunda sürdürdüklerini belirtti. 5G teknolojisine sahip olacak cihazların, medyanın etkinliği açısından önemli bir dönüm noktası olacağı söyleniyor.

Verizon, içinde AOL ve Yahoo’nun bulunduğu Oath, TechCrunch ve Tumblr dahil 50’den fazla medya şirketinin sahibi. Üstelik telekom anlamındaki faaliyetleri ABD ve çevresindeki ülkelerle sınırlı. 

McAdam, 1 Gbps’lik internet hızının 5G ile birlikte standart hale geleceğini ve 25 Gbps'ye kadar hız sunabileceklerini söyledi. Ardından Elon Musk’ın Mars’ı kolonize etme planları sırasında, gezegene kablosuz bağlantı sistemleri kurabileceklerinin de altını çizdi.

YORUMLAR 4
  • Yrd 6 yıl önce Şikayet Et
    Bizim operatörler 2g ve 3g'yi sağlıklı verebilirse şükrediyoruz,sözüm ona 4g ile uçacaktık,5g ile uzaydayız!
    Cevapla
  • Harun 6 yıl önce Şikayet Et
    BAzilari dunyanin Turkiye haricinde heryerinde 3G 5G 10G filan var saniyor galiba. Her milimetrik noktadada facebooka bakmayiver kardesim. Ayrica bu kablosuz hatlar, G direkleri nasil bir etki yapacak insan uzerinde 5-10 seneye kadar gorecegiz. Elinizden dusurmediginiz o aletleri tutmaya korkacaksiniz. Sikayet edip durmayi birakin. Kullandin, begenmedin, kullanma o zaman.
    Cevapla
  • Hasan doğru 6 yıl önce Şikayet Et
    Yavaş yavaş dünyanın çivisi çıkıyor. Her yer sinyal heryerde gergin sinirli ve kanserli insanlar.
    Cevapla
  • aynen 6 yıl önce Şikayet Et
    sanki ortada sadece internet telefona aktariliyor gibi algi var . baglantiyi saglayan gozle goremedigimiz isik turleri kanserin temel nedenlerinden biri.resmen insan olmayan bir varlik bizle alay ediyor artik.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam