iPhone'ların pil sorunu çözüldü

Apple, iOS 11 işletim sisteminin 3. büyük güncellemesi 11.3'ü yayınladı.

iPhone'ların pil sorunu çözüldü
iPhone'ların pil sorunu çözüldü
GİRİŞ 30.03.2018 11:51 GÜNCELLEME 30.03.2018 11:51

iOS 11'e sahip kullanıcılar, yaklaşık 700 MB büyüklüğündeki güncellemeyi indirerek yeni özelliklere sahip olabiliyor. İşte iOS 11.3 ile birlikte gelen yeni özellikler ve hata düzeltmeleri...

ABD’li teknoloji devi Apple, mobil işletim sistemi iOS 11’in 3. Majör güncellemesini yayınladı. iOS 11.3 güncellemesi, destekleyen iPhone, iPad ve iPod’lara pek çok yeni özellikler vadediyor. 11.3, yeni nesil artırılmış gerçeklik (ARKit 1.5), yeni animojiler ve pil sağlığı gibi yeniliklerle geliyor.

Nasıl yüklenir?

iOS 11.3’ü yüklemek için Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme adımları takip edilerek yaklaşık 700 MB büyüklüğündeki güncellemenin indirilmesi gerekiyor. Sonrasında kurulum yapmak için cihazın şarjının yüzde 50’den fazla olması veya güç kaynağına takılı olması isteniyor.

Artırılmış Gerçeklik

ARKit 1.5, geliştiricilerin dijital nesneleri, yatay yüzeylere ek olarak, duvar ve kapı gibi dikey yüzeylere yerleştirmesine izin veriyor. AR deneyimi sırasında daha fazla çözünürlüğe sahip bir gerçek dünya kamera görünümü destekliyor.

iPhone Pil Sağlığı

iPhone maksimum pil kapasitesi ve en yüksek performans yeterliliği bilgilerini görüntülüyor. Beklenmedik kapanmaları önlemek için maksimum performans düzeyini dinamik olarak yöneten güç yönetimi özelliğinin açık olup olmadığını belirtiyor ve bunu etkisizleştirmek için seçenek sunuyor. Ayrıca pilin değiştirilmesi gerektiğinde öneride bulunuyor.

Animoji

iPhone X’a 4 yeni Animoji ekleniyor. Bu Animojiler ejder, ayı, aslan ve kafatası emojilerinden oluşuyor.

Bu yeniliklerin yanı sıra iOS 11.3 güncellemesiyle bazı sorunlar da giderilmiş olacak. Örneğin bazı iPhone’larda gelen aramalarda ekranı uyandırmayı engelleyen bir hata çözülüyor. Saatin ve bildirimlerin Kilitli Ekran’dan kaybolmasına neden olan sorun gideriliyor. Ayrıca arka planda açık olan ses uygulamalarının, arabada çalmasını engelleyen bir hata ele alınıyor.

Hangi cihazlar yükleyebilir?

  • iPad Air, iPad Air 2, iPad Pro, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4, iPod Touch 6, iPhone 5s, iPhone SE, iPhone 6/6 Plus, iPhone 6s/6s Plus, iPhone 7/7 Plus, iPhone 8/8, Plus iPhone X
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dünyanın gözü bu görüşmede! Heniyye Türkiye'ye geliyor
“AK Parti’ye ders vermek” iyi bir fikir miydi?