iPhone X hayal kırıklığına sebep oldu!

Apple’ın geçtiğimiz yılın sonunda satışa sunduğu iPhone X’un şirketin önceki amiral gemilerine oranla çok az sattığı iddia edildi

iPhone X hayal kırıklığına sebep oldu!
iPhone X hayal kırıklığına sebep oldu!
GİRİŞ 25.04.2018 16:06 GÜNCELLEME 25.04.2018 16:08
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Apple tarihinin en pahalı akıllı telefonu, tüketicilerden beklediği ilgiyi görememişe benziyor. Consumer Intelligence Research Partners araştırma şirketinin raporuna göre, Apple’ın güncel amiral gemisi ve akıllı telefon pazarının kılavuz cihazı iPhone X, şirketin 2018 yılındaki telefon satışlarının yalnızca yüzde 16’sını oluşturdu.

Raporda ayrıca Apple’ın 2018 yılının ilk çeyreğinde iPhone X, iPhone 8 ve 8 Plus satışlarının şirketin toplam telefon satışlarının yüzde 60’ına denk geldiğine dikkat çekildi. Bu da eski iPhone modellerinin en az yeni nesil cihazlar kadar sattığı, bir diğer deyişle tüketicilerin bu sene yeni iPhone’lara ilgi göstermediği anlamına geliyor. 2015 yılında piyasaya sunulan iPhone’lar  şirketin toplam telefon satışlarının yüzde 78’ini oluşturmuştu.

 

 

Apple’ın iPhone X için belirlediği 1.000 dolarlık cüretkar fiyat etiketi, şirketin son teknoloji cihazına güvendiğinin bir işareti olarak yorumlanırken, satışların yıllık bazda yüzde 11 düşüş kaydetmesi ise bu güvenin boşa çıktığını gösteriyor.

Tüm bunlar, Apple’ın yeni telefonundan devasa kârlar elde etmediği anlamına gelmiyor. Yılın ilk çeyreğindeki etkileyici olmaktan uzak satış oranına rağmen, iPhone X geçtiğimiz yılın son çeyreğinde akıllı telefon pazarındaki kârın yüzde 35’ini Apple’a kazandırmıştı.

YORUMLAR 8
  • MÜSLÜMAN TÜRK 5 yıl önce Şikayet Et
    İğrenç Samsung j7 2016 tek hat alın en iyisi
    Cevapla
  • mert 5 yıl önce Şikayet Et
    Telefon 5000 tl olunca hayal kırıkkığı normal
    Cevapla
  • KanuniTR 5 yıl önce Şikayet Et
    Android cihazlarda 1k ile 6k lık cihaz arasında dünyalar kadar fark vardır. Ama bir iPhone cihazda 1k ile 6k arasında sadece basit kısayol farkları vardır. Bu iPhone furyasına kapılıp gidip 6k para verip alanlar ALLAH RIZASI ÜMMETİ MUHAMMEDİN YÜZÜ SUYU HÜRMETİNE artık asgari ücrete de politikaya da ülkeyede laf etmesin. VALLAHİ BİLLAHİ KUL HAKKINA GİRER.
    Cevapla
  • MÜSLÜMAN TÜRK 5 yıl önce Şikayet Et
    K ne 1000 6000 yaz köylü
    Cevapla
  • Gökhan 5 yıl önce Şikayet Et
    Ozaman şirketi için fiyatın düşürsün ozaman bekledi ilgiyi görür
    Cevapla
  • teknik 5 yıl önce Şikayet Et
    şişirilmiş marka okadar para etmez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!