İnternetin kapanma tehlikesi var mı

Kullanıcı sayısının her geçen gün artması yüzünden internet kapanma tehlikesiyle karşı karşıya geldi. İnternete bağlanabilmek için gereken IP adresi numarası tükenmek üzere...

İnternetin kapanma tehlikesi var mı
İnternetin kapanma tehlikesi var mı
GİRİŞ 07.08.2007 17:50 GÜNCELLEME 07.08.2007 17:50
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

İletişim kaynağı olarak herhangi bir sınırı yokmuş gibi görünen internetin de ucu bucağı olduğu ortaya çıktı. Sayıları her geçen gün artan internet kullanıcıları, gelecekte internete bağlanabilmeleri için gereken IP adresinin ‘kalmaması’ tehlikesiyle karşı karşıya. Bu tehlike gerçekleşirse, internet sisteminin bir çıkmaza sürükleneceği, hatta sistemin çökeceği ya da kapanacağı düşünülüyor. İnternette her kullanıcının iletişim kurabilmesi için bir çeşit kod işlevi gören IP adreslerinin gelecek üç yıl içinde tükeneceği düşünülüyor. Bu durum, fırsatçılar için yeni bir kazanç kapısı oluşturdu. IP adreslerini ileride karaborsadan satmak için şimdiden yedekleyenler olduğu ortaya çıktı.


Yetkililer ‘İnternet kullanıcılarını bekleyen en büyük tehlike, internetten yararlanabilmeleri için çok yüksek meblağlar ödemek zorunda kalmaları’ diye açıklama yapıyor. Amerikan İnternet Numaraları Dairesi (ARIN) ise çözüm olarak, trilyonlarca yeni adresin sağlanabileceği geliştirilmiş bir versiyon olan IPv6 protokolüne geçilmesini öneriyor.

YORUMLAR 43
  • Emrah Urhan 16 yıl önce Şikayet Et
    Çok Komik!. Ya bilgisayardan anlayan anlamayan yazmış birşeyler. İlk önce gidin araştırın ne neyin nesiymiş. Bir kaçına cevap==> Makineler değil aralarında kendi iç yapısında bile parçalar haberleşirken adresleme yapar. Siz gidin 32bitlik windowsunuza 4 gb ram takın bakalım görecek mi? Çünkü belli bir adresleme kapasitesi var. IPv4 içinde belli bir adresleme uzunluğu dolayısyle IP adres sayısı vardır ve bunun da sonu var. IPv6 pazarlama taktiği değil gereksinimdir.Kaldıki şu an ki çoğu sistem maliyetsiz geçebilecektir.
    Cevapla
  • Ali ÇİÇEK 16 yıl önce Şikayet Et
    Kim uydurdu bunu?. Hiç olur mu öyle şey? Bu kadar yatırım nolcak? O kadar aptal değil bunu ilk çıkaranlar. IPv4 ün yerini IPv6 alıyor bile. Tüm işletim sistemleri için protokol anlaşması imzalanmış. İş bitmiş siz neyi tartışıyosunuz ben anlamıyorum. Bu arada bi arkadaşa bir cevabım olacak IPv4 serisigerçekten bitme noktasına geliyor. EE düşünsene HP firması sadece kendisi için 1000 lerce IP yi kapsayan bir bloğu satın almış. Hepsini kullanmıyor ama elde tutuyor. Kaç firma var sen düşün kalmaz tabii.
    Cevapla
  • zamane zamane 16 yıl önce Şikayet Et
    Saçmalamayın.... Telekom uyanık sanıyor kendini IPV6 ne güne duruyor milleti sömürmek için oynanan oyuna bak cocuklar bile güler yahu:))
    Cevapla
  • Ahmet KOSE 16 yıl önce Şikayet Et
    Mevcut IP sistemi yeterli.. Teorik olarak hesaplandığında milyarlarca çıkış sağlayan sunucuya tekabül ediyor. Bu da trilyonlarca internet kullanıcısı anlamına geliyor. Daha neyin peşindeler ki, ben söyleyeyim yeni teknolojileri dayatmay yoluyla satıp ceplerini doldurmanın peşindeler.
    Cevapla
  • mistereko 16 yıl önce Şikayet Et
    laf olsun diye haber yapmayın. IPV6 denen birşey var kardeşim. milleti boş yere ne aldatıyorsunuz. IPV6 ya geçersek yedi ceddinizde internete girer merak etmeyin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ronaldo eski takımını borçlu çıkardı! Servet değerinde tazminat
Bakan Şimşek: Cari açıktaki düşüş orta vadeli programımızın çalıştığını gösteriyor