Türk arama motoru Yaani nedir, web sürümü özellikleri nelerdir? Yerli altyapı...

Turkcell tarafından geliştirilen Türk arama motoru Yaani, her geçen gün kullanıcı sayısını artırmayı başarıyor. Yaani nedir? Hangi cihazlarda kullanılabilir, özellikleri nelerdir ve ücretli mi? İşte tüm detaylar...

Türk arama motoru Yaani nedir, web sürümü özellikleri nelerdir? Yerli altyapı...
Türk arama motoru Yaani nedir, web sürümü özellikleri nelerdir? Yerli altyapı...
GİRİŞ 09.06.2018 14:11 GÜNCELLEME 09.06.2018 14:11
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Turkcell’in yazılım mühendisleri tarafından geliştirilen Yaani’nin altyapısı tamamen Türkçe. Bu sayede Türkçe aramalarda dil bilgisi yapısını anlayabiliyor ve kullanıcının isteklerini tam olarak karşılayabiliyor. Piyasaya çıktığı ilk günlerde mobil uygulama olarak kullanılan Yaani, artık web sürümü ile de kullanıcılara hizmet edecek. Geçen yıl Ekim ayında çıkan yeni Türk arama motoru üzerinden bu güne kadar 125 milyondan fazla arama yapıldı ve 4.5 milyon indirme yapıldığı belirtildi. İşte Yaani hakkında tüm merak edilenler..

YAANİ NEDİR?

Yaani, müşterileri internette gezinmelerini ve arama yapmalarını sağlayan yerli arama motorudur. Yaani ilk olarak yerel içeriklere öncelik verir. YAANİ müşterilerinin ihtiyaçlarına göre tasarlanmıştır. Kullanıcıların internetteki bütün bilgilere erişimesini ve merak edilen tüm sorulara yanıt bulmasını kolaylaştırır. Turkcell'den yapılan açıklamaya göre bu zamana kadar mobil uygulama olarak kullanılabilen Yaani'ye artık web ve mobil tarayıcılar ile yaani.com.tr adresinden ulaşılabilecek. Geçtiğimiz yıl Ekim ayında kullanıma sunulan ve ilk 9 günde 1 milyon indirilme sayısını aşarak bir rekora imza atan Yaani'de bugüne kadar 125 milyondan fazla kez arama yapılırken, toplam indirilme sayısı ise 4 milyon 500 bine yaklaştı.

YAANİ NASIL KULLANILIR?

Yaani, Turkcell başta olmak üzere tüm operatör aboneleri tarafından kullanılabilir. Bu uygulamayı tüm Android 4.1, iOS 9 ve üzeri işletim sistemlerine sahip mobil cihaz kullanıcıları indirip kullanabilir.

Yaani, kullanıcıların sahip olduğu hızlı ve güvenli web gezinme deneyimini, Yaani'ye özel özelliklerle birleştirmektedir. Yaani'yi kullanan kullanıcılar önemli buldukları her şeye tek bir yerden erişim sağlayabilecekleri kişiselleştirilmiş bir internet deneyimine sahip olurlar.

TURKCELL GENEL MÜDÜRÜ AÇIKLADI!

Kendi arama motoruna sahip olmanın Türkiye’yi dünyada sayılı ülkeler arasına soktuğunu belirten Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, “Dünyada gücün kaynağının değiştiği bir dönemden geçiyoruz. Artık veri en önemli güç. Ülke olarak bu yeni dönemde söz sahibi olmak istiyorsak dijital verilerimizi kendi ülkemizde tutmak ve bunları işleyerek yenilikçi servislere dönüştürmek zorundayız.

Çünkü verileri işlemediğiniz sürece elinizde veri olmasının pek bir anlamı yok. Bugüne kadar geliştirdiğimiz servisler sadece Türkiye’de değil dünyada da milyonlarca kişi tarafından kullanılıyor. Şimdi Yaani ile bir adım daha atarak en fazla veri üreten servislerden birisi olan arama motoru pazarına giriyoruz. Bu Turkcell’in değil Türkiye’nin arama motoru. Hepimizin desteği ile büyüyecek” dedi. (SDN)

YAANİ İLE NELER YAPILIR?

-İstediğiniz bilgiyi arayın;

-Güncel haberleri okuyun;

-Anında bulunduğunuz lokasyondaki hava durumunu öğrenin;

-Size yakın restoranları arayın;

-En yakın sinemada oynayan filmleri ve seansları öğrenin;

-Favori sitelerinizi kaydedin, arkadaşlarınızla paylaşın.

YORUMLAR 8
  • Özer Irmak 3 yıl önce Şikayet Et
    Yaani gerçekten hoşuma gitti ama webmasterlar için analitik, trendler, search console gibi servisler de eklenirse o zaman çok daha iyi olur bu sayede google fazla ihtiyaç duymadan kendi arama motorumuzu daha rahat kullanabiliriz.
    Cevapla
  • Eşref KAYA 3 yıl önce Şikayet Et
    Yaani de bazı uygulamaları sadece Türksel abonelerinin kullanımı çok yanlış bütün abonelerin kullanabılmesi gerekir
    Cevapla
  • Mustafa Gürsoy 5 yıl önce Şikayet Et
    Teprikler. Dahada iyi olmalı. Artık yaani kullaniyorum ve etrafıma tafsiye ediyorum.
    Cevapla
  • Abdullah Bozkaya 5 yıl önce Şikayet Et
    harika google ciddi rakip .hizli yerli arana motoru olarak cok sevindim.Tesekkur ederim.
    Cevapla
  • snr 5 yıl önce Şikayet Et
    bilgisayarada çıkmalı, yarın birgün rakip çıkarsa ağlamasınlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Haftaya damga vuran pozisyonun VAR kayıtları açıklandı
AB'den çok sert seçim açıklaması: Sonuçlarına katlanacaklar