Google'ın yapay zekası testi geçti!

Google I/O 2018 konferansında tanıtılan Google Duplex isimli yapay zeka, tanıtılan yenilikler arasında en dikkat çekici olanıydı

Google'ın yapay zekası testi geçti!
Google'ın yapay zekası testi geçti!
GİRİŞ 12.05.2018 15:47 GÜNCELLEME 12.05.2018 15:48
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Google bu yıl gerçekleşen I/O konferansında bir çok yeni projesini tanıttı ve belki de bunlardan en ilginci Google Duplex adlı yapay zekalı dijital asistandı. Örneğin Duplex sizin yerinize telefon aramaları yapabiliyor, ancak sadece numarayı çevirmekten bahsetmiyoruz, Duplex kendi sesi ve aklı ile gerçek insanlarla sohbet edebiliyor.

Duplex'in gösterimini aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz. Bu tip tanıtım ve gösterimlerin son derece temiz ve titiz şekilde gerçekleştirildiğini bilsek bile, Duplex'in mükemmele yakın insan taklidi performansı yine de kulağa etkileyici geliyor.

 

 


Google’ın bağlı olduğu Alphabet şirketinin başkanlarından John Hennessy, Duplex’in çok önemli bir başarıya daha imza attığını belirtti. Hennessy’e göre Duplex, yaptığı randevu alma ve ayarlama gibi işler bakımından Turing Testi’ni geçmeyi başardı.

İşte Duplex'in yetenekleri

Google Duplex, birçok kişiyi geleceğe dair umutlandırmış birçok kişiyi de korkutmuştu. Amazon’un Alexa’sıyla ve Apple’ın Siri’siyle kıyasıya bir rekabete girecek olan Google Duplex, sizin yerinize telefonla konuşuyor ve rezervasyon yapıyor. Uygulama tüm bunları bir robot olduğunu belli etmeyerek yapıyor, karşıdaki kişi konuştuğu kişinin robot olduğunu anlamıyor. Gerçekten korkutucu ancak bir o kadar geleceğe dair umutlandıran bir teknoloji.

YORUMLAR 1
  • RuHi 5 yıl önce Şikayet Et
    Uzay filmlerinde çok meşhurdur. Gemide tek kalan başrol oyuncusu gemideki yapay zeka ile sohbet eder. 'Ne kadar zamanımız kaldı? Mazot bittim? Enflasyon çıkıyor mu, Meteor geliyor mu?' vsvs. Artık gerçek oldu
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Suudi Arabistan ve BAE'den İran'a operasyon darbesi! Tüm planı ABD'ye sızdırmışlar
AK Parti'de analiz sürüyor: Emekliler mi yoksa yanlış aday mı?