3 bin çalışan isyan etmişti! İstifalar başladı

Şirketin ABD Ordusu’yla birlikte geliştirdiği Maven Projesi’ni protesto eden 10 kadar Google çalışanının istifa ettiği iddia edildi. Geçtiğimiz ay 3 binden fazla Google çalışanı tarafından imzalanan açık mektup, şirket yönetimine orduyla çalışmayı bırakın çağrısı yapmıştı

3 bin çalışan isyan etmişti! İstifalar başladı
3 bin çalışan isyan etmişti! İstifalar başladı
GİRİŞ 15.05.2018 12:31 GÜNCELLEME 15.05.2018 15:19

Google ve ABD Ordusu tarafından yürütülen Maven Projesi, Google’ın makine öğrenimi algoritmalarını kullanarak drone’ların nesne tanıma ve takip kabiliyetlerini geliştirmeyi hedefliyor. Geçtiğimiz ay 3.100 Google çalışanı tarafından imzalanan bir mektup, şirket yönetiminin bu projeden çekilmesi gerektiğini bildiriyordu.

Gizmodo’nun haberine göre, şirketin orduyla birlikte proje geliştirmeye devam etmesi sebebiyle 10 kadar Google çalışanı görevinden ayrıldı. Web sitesi işlerini bırakan eski Google çalışanlarının isimlerini açıklamadı.

 

Google yönetimi daha önce Pentagon ile saldırı odaklı bir proje üzerinde çalışmadıklarını ve nesne tanıma teknolojisi için ise tüm Google Cloud kullanıcılarına sunulmuş olan açık kaynaklı bir yazılımın kullanıldığını duyurmuştu.

Teknoloji devinin çalışanları, Google’ın projeyle ilişkisinin markaya “tamir edilemez zararlar” vermesinden korkuyor.

Çalışanların Google CEO’su Sundar Pichai’ye gönderdiği açık mektupta şu satırlar dikkat çekiyor: “Google’ın savaş işinde olmaması gerektiğine inanıyoruz. Bu nedenle Project Maven’ın iptal edilmesini ve ne Google’ın ne de iş ortaklarının savaş teknolojileri geliştirmeyeceğine dair açık bir politika yayınlamasını istiyoruz.”

Şirketin dünya çapında 88 binden fazla çalışanı bulunuyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dünyanın gözü bu görüşmede! Heniyye Türkiye'ye geliyor
Tesla'dan Türkiye'ye özel model: Fiyatı yarı yarıya düştü