F-35'te tarih belli oldu! Resmi davet yapıldı

TÜRKİYE’nin, Rusya’dan S-400 hava savunma füzeleri almasına tepki olarak bazı ABD’li senatörlerin Türkiye’ye verilmesine karşı çıktığı beşinci nesil F-35A müşterek saldırı uçağının (Joint Strike Fighter) 21 Haziran’daki ilk teslimatıyla ilgili resmi davet, ilgili Türk makamlarına geldi.

F-35'te tarih belli oldu! Resmi davet yapıldı
F-35'te tarih belli oldu! Resmi davet yapıldı
GİRİŞ 03.06.2018 02:56 GÜNCELLEME 03.06.2018 02:58
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

F-35’lerin ana üreticisi Lockheed Martin resmi davet yazısında, “Lockheed Martin olarak 21 Haziran 2018 tarihinde Fort Worth’ta gerçekleştireceğimiz ‘Türkiye Cumhuriyeti F-35 Teslimat Töreni’nde sizleri yanımızda görmekten mutluluk duyacağız” denildi. 

Davet yazısında 21 Haziran günü önce resepsiyon ardından da ilk uçağın teslim töreninin yapılacağı belirtildi. Türkiye’ye teslim edilecek ilk F-35A, pilot eğitiminin tamamlanmasından sonra Kasım 2019’da Türk Hava Kuvvetleri’ne katılacak. Diğer uçaklar da belirli aralıkla gelmeye başlayacak. 

 

 

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 32
  • Vatandaş rıza 5 yıl önce Şikayet Et
    Umarım vermezler, Verseler dahi Hiçbir zamanda senin olamaz ,çünkü Yazılım onlarda olduğundan tek tüşla işlevsiz kalırda ondan, Türkiyem kendi başının çaresine bakmalı, Bilimi teknolojiyi Arge yi bu ülkeye getirmekten başka seçenegimiz yok, işimiz çok çok zor.
    Cevapla
  • Pahalı 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu uçağın bakım maliyetleri çok çok pahalı üstelik yazılım bize ait değil!! Su tipi içi boş uçaklara milli yazılım yüksek
    Cevapla
  • isimsiz 5 yıl önce Şikayet Et
    f35 olduysa rusyayla askeri anlaşmalar bitirilmiştir herhalde. rusyayla yakın askeri ilişki içinde olan birine bu uçağı vermezler.
    Cevapla
  • hasan 5 yıl önce Şikayet Et
    abd nin istemediği hiçbir yeri vuramayız bu uçaklarla çünkü yazılımları siyonistlere ait. rusya yazılımı ortak uçaklar üretiyor yani su tipi uçak yapabiliriz ruslarla birlikte çünkü rusya tüm uçaklarında teknoloji paylaşımını kabul ediyor ve ruslar komşumuz biz yanarsak onlar da yanar ama abd bölgeyi büyük israil için yakmaya çalışıyor.
    Cevapla
  • cad 5 yıl önce Şikayet Et
    Yazılıma kesinlikle dokunulamıyor, uçağın pilot dışında yönetilinebileceğinden şüpheliler. Kendi mühimmatımızı yüklemek istersek üretici firmayla temasa geçip izin almak gerekiyor. Rusya ise direk yazılımı açık istenilen mühimmatın yüklenebileceği direk boş uçak şeklinde bir proje sundu f35 e denk . Büyük ihtimal onlara dönüş olacaktır ilerleyen zamanda
    Cevapla
  • GLLLLL 5 yıl önce Şikayet Et
    F16 nın da yazılımına da dokunulamıyor du ama dokunuldu.. bizim yetenekli mühendislerimiz o uçağı bir kaç ayda her şeyiyle milli yaparlar
    Cevapla
  • cam 5 yıl önce Şikayet Et
    Bence de Rusya'yla ortak üretim yapalım.
    Cevapla
  • hatamsa 5 yıl önce Şikayet Et
    yazılımı verseler bile o yazılımı çözecek kadar bilgili, zeki insanı bu ülkede tutarlar mı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'la Ekrem İmamoğlu arasındaki büyük fark! Seçim döneminde ortaya çıktı
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!