Samsung'a kötü haber!

Apple artık OLED ekranlar için Samsung'a tamamen bağımlı değil. LG Display'in iPhone'lar için OLED panel üretmeye başlaması ile birlikte şirket Samsung'dan panel fiyatlarını düşürmesi isteyecek.

Samsung'a kötü haber!
Samsung'a kötü haber!
GİRİŞ 29.06.2018 11:33 GÜNCELLEME 29.06.2018 11:33

Yayınlanan yeni bir rapora göre LG Display, iPhone'lar için OLED panel üretimine start veriyor. İlk parti Eylül ayındaki lansmandan önce hazır olacak. Böylelikle Apple, iPhone X için tek OLED ekran tedarikçisi konumunda bulunan ve 2018 iPhone modellerinin ekranlarını üretmesi için ortaklık kurduğu Samsung'a olan bağımlılığını azaltacak.

Bloomberg'in raporu, LG Display'in 2 milyon ile 4 milyon arasında OLED ekran üreteceğini, ancak önümüzdeki aylarda bu sayının artacağını ortaya koyuyor. Samsung yine özel üretici olarak kalırken LG'nin bu yıl piyasaya sürülecek iki OLED iPhone modelinden en az biri için OLED ekran tedarik etme ihtimali var.
 
iPhone X'un en pahalı parçası OLED ekran

iPhone X'da kullanılan OLED ekranın, cihazın en pahalı parçası olduğu söyleniyor ve Apple, Samsung tek tedarikçi olduğu için fiyatta pazarlık yapamadı. Ancak LG yeterli kapasiteye ulaştığında Cupertinolu şirket Samsung ile yaptığı anlaşmayı iptal etmeyi değil, yeni nesil iPhone'lar için fiyatı daha da aşağıya çekmeyi planlıyor.

Öte yandan LG'nin OLED panel üretimine başlaması iPhone'larda kullanılmaya hazır oldukları anlamına gelmiyor. Bunun öncesinde verilmesi gereken iki farklı onay var ve bunlardan ilki Temmuz ayında. LG'nin 2019 yılında çıkacak iPhone'lar için OLED ekran tedariği konusunda daha önemli bir rol oynaması bekleniyor.
 
Apple yeni iPhone modellerini Eylül ayında tanıtacak. Bunlardan ikisi OLED ekran, üçüncü ve daha uygun fiyatlı olanı ise LCD ekrana sahip olacak.

KAYNAK: DONANIM HABER
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil