Honda Asimo projesini sonlandırıyor!

Dünyanın ilk insansı robotlarından Asimo için yolun sonuna gelindi. Üretici Honda, projeyi sonlandıracağını ama Asimo'nun teknolojisinin başka ürün ve hizmetlerde yaşayacağını açıkladı

Honda Asimo projesini sonlandırıyor!
Honda Asimo projesini sonlandırıyor!
GİRİŞ 29.06.2018 12:10 GÜNCELLEME 29.06.2018 12:10
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

En son 2011'de ağır bir revizyon geçirerek, şu anki halini alan robot Asimo, o tarihten bu yana ciddi bir güncelleme görmemişti. Üretici Honda'nın Asimo projesini arka plana attığı söyleniyor olsa da resmi ağızlardan bu konu hakkında bir açıklama yapılmamıştı. Kyodo News'in haberine göre, firma Asimo projesini noktalama kararı aldı.

Honda, ticari bir ürün olarak gelecek görmediği Asimo'nun fişini çekecek. Ancak robot teknolojisinin ve yapay zekanın başka ürünlerde kullanılacağının da altı çiziliyor. Honda'nın 2030 vizyonunda robot ve yapay zeka teknolojilerinin, mobilite ve enerji çözümleriyle birlikte geniş bir payı var.

Honda başka bir robot geliştirecek mi?

Günümüzde robotların sesi hiç olmadığı kadar yükselmeye başladı. Suudi Arabistan'ın vatandaşlık verdiği robot Sophia, insansı robotların öncüsü konumuna yerleşti. Honda'nın durdurulan Asimo projesiyle bu alanda üretime dur deyip demeyeceği merak konusu fakat Kyodo News'in haberine göre bir Honda yetkilisi, firmanın Asimo adı taşımayan 2 ayaklı bir başka robot geliştireceğini dile getirdi. Önümüzdeki dönemde söz konusu robot hakkındaki ilk detayların ortaya çıkmasını bekliyoruz.

YORUMLAR 1
  • cumhur 5 yıl önce Şikayet Et
    boston dynamics bu işte en iyisi.. gelecekte onların robotları ile rekabet etmek zorunda kalacağız, ülkemiz bu konuda çok yol almalı. üniversiteler daha çok teknoloji üretmeli. ileriteknoloji robotlar artık savaşlarların, askeri operasyonların başını çekecek.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: PKK artık gündem olmaktan çıkartılmalı
Son dakika: Erdoğan'dan Irak'ta tarihi açıklamalar! 'Hazırız' deyip mesajı verdi...