Kurtarma ekibinden Elon Musk'a kötü haber

Elon Musk'ın Taylandlı çocukların kurtarılması için tasarladığı mini denizaltı, kurtarma ekibi tarafından 'kullanışsız' bulundu. Ekip lideri yine de Musk'a müteşekkir olduklarını söylüyor.

Kurtarma ekibinden Elon Musk'a kötü haber
Kurtarma ekibinden Elon Musk'a kötü haber
GİRİŞ 12.07.2018 12:37 GÜNCELLEME 12.07.2018 12:38
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Tayland'da yaklaşık tam 18 gündür bir mağarada mahsur halde yaşayan 12 kişilik çocuk futbol takımı ve antrenörleri, Pazar günü başlayan çıkarma operasyonlarının ardından dün tamamıyla kurtarıldı. 23 Haziran'dan bu yana yaklaşık iki buçuk hafta boyunca tüm dünyanın gündemi haline gelen küçük çocuklar, bildiğiniz gibi teknolojisi dünyasının en ünlü ismi Elon Musk'ın en çok konuştuğu konulardan birisiydi.

Çocukların kurtarılması için SpaceX mühendislerini seferber eden Elon Musk, bu iş için özel olarak tasarlanan mini denizaltını geçtiğimiz günlerde tamamlamış ve sonrasında bizzat Tayland'da giderek araçları yetkililere teslim etmişti. Twitter üzerinden denizaltının test videolarını da paylaşan Musk,"Mini-sub'ı teslim ettim. Denizaltını roket parçalarından ürettik ve tıpkı çocukların futbol takımının ismi gibi 'Wild Boar' ismini verdik. İleride kullanışlı olabilir diye burada bırakıyorum." sözlerini kullanmıştı.

 

 

Ancak Taylandlı kurtarma ekibi Elon Musk'ın denizaltını pek de kullanışlı bulmadı. BBC'ye konuşan kurtarma operasyonu komutanı Narongsak Osotthanakorn,"Musk'ın getirdiği denizaltı bizim görevimiz için kullanışlı değil. Teknolojik anlamda çok gelişmiş bir araç ancak maalesef bizim kurtarma planlarımıza uymuyor. Yine de kendisine düşüncelerinden ve yaptıklarından ötürü çok müteşekkirim." sözlerini kullanıyor.

SpaceX mühendisleri tarafından geliştirilen mini denizaltı yaklaşık 40 kilogram ağırlığa sahip. Görünüş anlamında küçük bir tabutu andıran denizaltı, Musk'ın ifadelerine göre su altında iki dalgıç tarafından kolaylıkla taşınabiliyor. Sadece birkaç gün gibi kısa bir süre içerinde geliştirilen araca şu an için Tayland'da görev düşmemiş olsa da Elon Musk bu tasarımın gelecekte hem kurtarma operasyonlarında hem de uzayda kullanılabileceğini söylüyor.

YORUMLAR 15
  • SELAMİ UÇAR 5 yıl önce Şikayet Et
    İyi yada kötü. Elon, dünyayı değiştirmek için farklı düşünmemizi öğretecek bize.
    Cevapla
  • misafir8 5 yıl önce Şikayet Et
    Adam deha kardeşim. Beyin nasıl çalışıyor! suyun hafifletme gücünü çok hızlı akıl etmiş. Çocuk sadece korkabilir bunun içinde bir şey düşünseymiş. basit bir oyun onu 1 saat çok rahat oyalayabilirdi. hayat kurtarmanın reklamı olmaz. oturunda insanlık için 2 dakika sizde düşünün. tabi yapabilirseniz!
    Cevapla
  • FETTAH 5 yıl önce Şikayet Et
    adam iyi yada kötü bir şey yapmış. bizim bilimde ilerleyemememizin sebebi bu kafalar. fikir yok eleştiri çok. biri bir kıvılcım çakar diğerleri onu harlar, bilim böyle gelişir. düşünmesi bile yeterli
    Cevapla
  • misafiro 5 yıl önce Şikayet Et
    En azından çabalamış.
    Cevapla
  • slaym 5 yıl önce Şikayet Et
    bu yabancılar sürekli icat buluş yapyor bizde onların buluşlarını kullanıyoruz bu yüzden islam ülkeleri hep geri kaldı aklını kullanmıyo çünkü
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı