Facebook yasaklı olduğu ülkede merkez kuruyor

Facebook, yasaklı olduğu Çin'de, internet ve teknoloji alanında yeni fikir ve girişimleri desteklemek üzere "inovasyon kuluçka merkezi" kuracağını duyurdu.

 Facebook yasaklı olduğu ülkede merkez kuruyor
Facebook yasaklı olduğu ülkede merkez kuruyor
GİRİŞ 25.07.2018 11:39 GÜNCELLEME 25.07.2018 11:39

Sosyal paylaşım sitesi Facebook'tan yapılan açıklamada şirketin Çin'in Cıciang eyaletinde kuracağı "inovasyon kuluçka merkezi"nin "Çinli programcıları, mucitleri ve yeni girişimleri desteklemeyi amaçladığı" belirtildi.

Merkezin, şirketin daha önce Fransa, Brezilya, Hindistan ve Güney Kore'de kurduğu "kuluçka merkezlerine" benzer yapıda olacağı ifade edildi.

Facebook'un Hong Kong'da kayıtlı şirketinin çatısı altında, 30 milyon dolar sermayeyle kurulacak merkezin Çinli internet grubu Alibaba'nın merkezinin de bulunduğu Hangcou şehrinde olacağı kaydedildi.

PROTESTOLARDA KULLANILMASI YASAK GETİRDİ

Çin, Facebook'un inovasyon kuluçka merkezlerinin bulunduğu ülkeler arasında sosyal paylaşım sitesinin yasaklı olduğu tek ülke konumunda bulunuyor.

Pekin yönetimi, 2009'da Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki aktivistlerin bağımsızlık yanlısı protestolarda siteyi aktif olarak kullanmasının ardından Facebook'u tamamıyla bloke etme kararı almıştı.

Çinli kullanıcılar, Facebook yerine WeChat, QQ gibi yerli alternatif sosyal paylaşım ağlarını kullanıyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!