Apple'dan kullanıcılarını kızdıracak hamle

Yeni iPhone modellerinde 3.5 mm kulaklık girişinin olmayacağını biliyoruz. Üstüne bir de kutu içerisinden Lightning - 3,5 mm kulaklık jakı adaptörünün çıkmayacağı söylentiler arasında

Apple'dan kullanıcılarını kızdıracak hamle
Apple'dan kullanıcılarını kızdıracak hamle
GİRİŞ 06.08.2018 12:10 GÜNCELLEME 06.08.2018 12:11
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

2016 yılında tanıttığı iPhone 7 modelleriyle birlikte 3.5 mm kulaklık girişini tarihe gömen Apple'dan kullanıcıları kızdıracak yeni bir hamle geliyor. Kulaklık girişini kaldırarak kutu içeriğine Lightning - 3,5 mm kulaklık jakı adaptörünü ekleyen Apple, yeni iPhone modellerinin kutusuna bu adaptörü dahil etmeyebilir. 
 
Bu iddialar Lightning - 3,5 mm kulaklık adaptörü tedarikçilerinden Cirrus Logic'e ait. Dolayısıyla yeni iPhone modellerinin kutu içeriğine Lightning - 3,5 mm kulaklık adaptörünün dahil edilmeyeceğine kesin gözüyle bakılıyor. Benzer bir stratejinin yeni iPad Pro için de izlenmesi bekleniyor zira 2018 model iPad Pro'larda da 3.5 mm kulaklık girişine yer vermeyecek olan Apple, Lightning - 3,5 mm kulaklık jakı adaptörünü kutu içeriğine dahil etmeyebilir.  

Hal böyle olunca yeni iPhone modellerinden almayı düşünen kullanıcılar, ya kutu içerisinden çıkan Lightning girişli EarPods ya da kablosuz kulaklık kullanmak mecburiyetinde. Bu alternatifler dışında 3.5 mm jak girişine sahip kulaklıklarını kullanmak isteyen kullanıcılar ise 59 TL ödeyerek Lightning - 3,5 mm kulaklık jakı adaptörünü satın almak zorunda. 
 
Apple'ın iPhone 7 modelleriyle birlikte 3.5 mm kulaklık girişini kaldırması büyük ses getirmişti. Birçok üretici telefonlarındaki 3.5 mm kulaklık girişini kaldırmaya başladı ve hal böyle olunca kullanıcılar da isyan bayrağını çekti. Bakalım 3.5 mm kulaklık girişini kaldırıp, kutu içeriğine dönüştürücü dahil etmesine rağmen eleştiri topuna tutulan Apple, bu hamlesinden sonra nasıl bir tepki alacak?

 

 

KAYNAK: DONANIM HABER
YORUMLAR 12
  • Canım Türkiyem 5 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar Vestel Venüs Z10 ve Z20 modellerini tavsiye ederim. Yerli Sanayimizi destekleyelim. Bugün yürüme aşamasında olsa dahi, desteklersek ileride koşacak model olacaktır.
    Cevapla
  • Ali Kemal 5 yıl önce Şikayet Et
    İOS işletim sistemi için alıyorum çünkü android telefonlarda arka planda müzik dinleme yok. Android telefonlara göre göre daha seri ve kullanımı kolay.
    Cevapla
  • Birisi 5 yıl önce Şikayet Et
    microsoft yerine pardus, ford yerine milli oto, google yerine yaani, ms office yerine libre office, whatsapp yerine pttmessenger, iphone yerine vestel... hadi canım sen de diyorsunuz değil mi? evet hadi canım ben de!
    Cevapla
  • türk 5 yıl önce Şikayet Et
    enayi çok
    Cevapla
  • ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    vestel venüs var gam yok...
    Cevapla
  • Ömer 5 yıl önce Şikayet Et
    Çipini de biz mi üretiyoruz onun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Aliyev planı deşifre ederek 3 ülkeyi işaret etti: Ciddi önlemler almak zorunda kalacağız
Rusya'dan S-500 açıklaması! Tarih verdiler