Tesla'nın Apple'dan çaldığı mühendis geri döndü!

Tesla, yaklaşık 2 yıl önce Apple’ın yüksek müdendislerinden olan Doug Field’ı bünyesine dahil etmişti. Kriz sürecinde Elon Musk tarafından uzaklaştırılan mühendis, Apple’a geri döndü.

Tesla'nın Apple'dan çaldığı mühendis geri döndü!
Tesla'nın Apple'dan çaldığı mühendis geri döndü!
GİRİŞ 10.08.2018 12:57 GÜNCELLEME 10.08.2018 12:57
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Tesla, üretim krizinden dolayı büyük bir finansal zorluk içine girince, Nisan ayında Elon Musk elini taşın altına sokmuştu. Model 3 hatlarında yaşanan aksaklıkları çözmesi gereken üretimden sorumlu baş mühendis Doug Field’ın yerine geçen Musk, krizin sert etkilerini engellemeyi başardı. Bu hareketi Apple’dan transfer ettiği Field’i kaybetmesine yol açtı. 

Doug Field, eskiden Apple’ın Mac bilgisayarlarının donanımlarından sorumlu olan kişiydi. Tesla’ya transfer edilmesi Musk’ın çok ciddi uğraşlar verdiği söylendi. Field, Model 3 krizinden sonra atılınca, boşta kalacak bir insan da değildi. Bir süre bekleyip Apple geri dönme kararı aldığı ortaya çıktı.

Şu sıralar içeriği bilinmeyen Project Titan adında bir proje yürüten Apple, otonom sürüş sistemleri geliştirmek konusunda kararlı. Doug Field ise Tesla’daki otomotiv tecrübesini, eski şirketi Apple için kullanıyor. 

Aslında Musk Field’ı hemen şirketten kovmamış, sadece görev tanımını değiştirmişti. Field ise bu tavır üzerinde Mayıs ayı içerisinde ayrılma kararını bildirmiş, Haziran ayında Tesla ile olan bağlarını koparmıştı

YORUMLAR 1
  • mmax 5 yıl önce Şikayet Et
    bu adam yüz naklimi olmuş
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü