Samsun'da üretilen yerli telefon dünyaya satılacak

Türkiye'nin cep telefonu ve tablet bilgisayar firması Reeder'in Samsun'daki fabrikasında üretilen ilk tuşlu cep telefonu olan F1, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun (BTK) onayının ardından piyasaya sürülecek.

Samsun'da üretilen yerli telefon dünyaya satılacak
Samsun'da üretilen yerli telefon dünyaya satılacak
GİRİŞ 19.10.2018 12:15 GÜNCELLEME 19.10.2018 12:16
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Reeder Yönetim Kurulu Üyesi Maggiu Fu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sektöre 2009 yılında e-kitap okuyucu ile giriş yaptıklarını söyledi.

Tablette Reeder'ın Türkiye'de önemli bir yerde olduğuna işaret eden Fu, "Şimdi önceliğimizi cep telefonuna verdik. Bu yönde çalışıyoruz. Bu yüzden Samsun'da fabrika yatırımı yaptık. Şirkette 20 farklı model var. Burada ilk üretim için tuşlu telefon F1 üzerinde çalışıyoruz." dedi.

 

 

Reeder'ın üstün teknoloji ürünler de geliştirdiğini ancak Samsun'daki fabrikada çalışanların eğitimi için basit telefon üretmeye başladıklarını anlatan Fu, "Bu yüzden F1 telefon modeli üzerinde çalışıyoruz. Tuşlu telefonlar çok talep görüyor. Hedef müşteri kitlemiz yaşlı ve çocuklar ama şirketlerden de çok talep geliyor. Şirketler, çalışanları için bu tip telefonları tercih ediyor. Telefonun şarjı bir hafta 10 güne kadar çıkıyor. Akıllı telefonlara göre basit ve kolay kullanılıyor." diye konuştu.

F1 model telefonda kamera, bluetooth, Mp3-Mp4, görüşme kaydedici, 16 gigabytalık mikro SD desteği, GPRS gibi özellikler bulunduğuna dikkati çeken Fu, "Reeder F1 modelimizden sonra dokunmatik ve daha üstün teknolojili modeller geliştireceğiz. Bu üründen ilk etapta 6 bin üreteceğiz. Daha sonra üretimi 500 bine çıkarmayı hedefliyoruz. İç pazar ile Romanya, Afrika, Dubai'de satışa sunacağız." ifadesini kullandı.

Fu, BTK'nin onayının ardından piyasaya sürmeye hazırlandıkları F1 modelinde ana kartın Samsun'da üretildiğini, yerlilik oranının yüzde 60'ın üzerinde olduğunu sözlerine ekledi.

YORUMLAR 42
  • İlhami 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir telefon aldik şarj bordu arızalandı biryerde bulamıyoruz servisine ulasilamiyoruz aldığıma pişman olddum Erzurum'da yazıyorum yazık
    Cevapla
  • Mustafa Okka 5 yıl önce Şikayet Et
    Çalışanları Motive edin ve sağlığını düşünün.. Lütfen o plastik tabureleri kaldırın ve hoka verin.. verim artacak görürsünüz.. Lütfen..
    Cevapla
  • deli 5 yıl önce Şikayet Et
    Arada 30 sene var yahu.
    Cevapla
  • Oktay 5 yıl önce Şikayet Et
    Reeder marka cep telefonu aldım 3. günde servise gönderdim sonuç felaket olarak bana geri gönderiler teknik servisin adı var Reeder pişmanlıktır bulaşmayın
    Cevapla
  • Ecdad 5 yıl önce Şikayet Et
    Aramızda halen BMW , Mercedes, Porsche 100% alman mali sananlar var ...hayret. iphone 100% amerikada yapılıyor sanmaya devam edin. Zaten bizde düşmana gerek yok yokki. Bizim kendimize dusmanligimiz-kibirimiz yeter. Yumurta kırıp pişiremeyenler aşçıları eleştirme hastalığına çok kapiliyorlar
    Cevapla
  • Mustafa Okka 5 yıl önce Şikayet Et
    Hayır ya o kadar da cahil olamaz Türkiye.. Gerçekten %100 Alman mı sanıyorlar.. Mercedes reno ve Nissan dan komple araba bile alıp sadece kokpit ve dış Kaporta ekliyor.. Bütün parçalar patentleri yarı mamuller motorlar hep başla ülkelerden vs.. Şimdi sen bunu Türkiye'de bilmiyorlar diyorsun.. Sanırım yanılıyorsun haksızlık ediyorsun.. Türkiye'yi aşağılama bence.. Bu kadar da hasta ruhlu cahil bir insan bulunmaz ki dünyada.. Türkiye'de de yoktur dostum.. Dünyada herkes bu ürünlerin toplama montaj ve hatta komple başkasından alınan ve önüne marka eklenen şeyler olduğunu bilir ..C klasse bir Mercedes E Enjektör lazım olursa herkes bunun Renault dan 1.5 dci Enjektörü olarak alındığını bilir..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı