Bayraktar Deniz Kuvvetleri için uçmaya başladı

Baykar Makina tarafından tasarlanan Bayraktar TB2 tipi Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA), Deniz Kuvvetleri adına ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Deniz Kuvvetleri’ne ait olan Çanakkale Havalimanı’ndan kalkan Bayraktar TB2, bölgedeki ilk görevine çıktı.

GİRİŞ 17.12.2018 00:27 GÜNCELLEME 17.12.2018 00:29
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Deniz Kuvvetleri’ne ait olan Çanakkale Havalimanı’ndan kalkan Bayraktar TB2, bölgedeki ilk görevine çıktı.

'VİRA BİSMİLLAH'

Bu uçuşu Baykar Makina Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar Twetter hesabından paylaştı. Bayraktar, “Deniz Kuvvetleri’mizin Bayraktar TB2 SİHA’ları Çanakkale’de bugün göreve başladı. Öğleden sonra ilk kalkış ve inişini yaptı. Vira Bismillah!” dedi. 


Deniz Kuvvetleri’nde ilk olarak İHA kullanımı, Dalaman’dan havalanan TUSAŞ imalatı ANKA-B’lerle gerçekleşmişti. Bu uçuşlar, Yunan Hava Kuvvetleri’ni alarma geçirmiş, F-16’lar ANKA’yı takibe almıştı. 

Çanakkale’den başlayan operasyon ile Deniz Kuvvetleri’nin Bayraktar TB2 SİHA kullanımı, Yunanlıları bu sefer kuzeyde rahatsız edecek. Aynı zamanda Bayraktar, bölgenin kontrolü, göçmen geçişleri, kaçak avlanma gibi sivil orijinli görevlerde Deniz Kuvvetleri’ne önemli bir güç sağlayacak. 

 

 

YORUMLAR 30
  • Abdullah 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah cc yar ve yardımcımız olsun, kafirlere ve münafıklara fırsat vermesin inşaAllah... amin
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    3.Dünya savaşı yaklaşıyor,acilen kendi savaş uçağımızı yapmaya başlamamız lazım.İHA-SİHA'lar güzel elbette ama sadece teröristlere karşı işimizi görür.
    Cevapla
  • gemilerden vurun 5 yıl önce Şikayet Et
    deniz komandoları operasyonlara katılmak için her an hazır olmalı. ypg hedefleri gemilerimizden vurulmalı.
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ın izniyle yerli imalatımız ATMACA seri üretime geçiyor, az kaldı. Artık leblebi gibi bizde güdümlü mermilerimizi teröristlerin kafasına indireceğiz.
    Cevapla
  • ali 5 yıl önce Şikayet Et
    neden olmasın bence mantıklı abd denizden suriyeyi vurmadımı? rusyada denizden vurdu.?biraz tarih öğren.en iyisini asker bilir.
    Cevapla
  • Türkiye 5 yıl önce Şikayet Et
    Birazmantıklı ol ya gireceğimiz bölge nerde deniz nerede
    Cevapla
  • chingiz abdullaev 5 yıl önce Şikayet Et
    uzaya cika bilecek fuzeler de yapsaniz tum turk dunyasi turkiyenin bilim adamlarinin karsisinda sapkasini cikarir.vatansever bilim adamlari her zaman devletin altini olacakdir.allah sizi korusun ve yardimciniz olsun.
    Cevapla
  • Kefereler 5 yıl önce Şikayet Et
    Biz bu sihalardan egede hergün 3-5 tane kaldırıp tatbikat yapsak sonuçta peşine okadar yunan F16 takacakları için maliyetide sihaya göre 100 kat fazla olduğuna göre yunan 2020 de busefer kesin batar ahahaha
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var