İsrail'i korku sardı! Türkiye de dahil oldu

Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Suudi Arabistan'ın uzay çalışmaları sonusunda bölgesel lider olmaya hazırlandığını söyleyen İsrail Hava ve Uzay Enstitüsü Araştırma Merkezi Başkanı Tal Inbar, 'Türkiye, 10 yılda uzayda çok önemli bir güç olabilir' dedi.

İsrail'i korku sardı! Türkiye de dahil oldu
İsrail'i korku sardı! Türkiye de dahil oldu
GİRİŞ 27.12.2018 12:14 GÜNCELLEME 27.12.2018 12:15
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

İsrail Hava ve Uzay Enstitüsü Araştırma Merkezi Başkanı Tal Inbar, Join Jerusalem Post gazetesine Türkiye ve Ortadoğu'nun uzay konusunda attığı adımlara ilişkin dikkat çeken ve merak uyandıran açıklamalarda bulundu. 

 

"BÖLGESEL LİDER OLMAYA HAZIRLANIYORLAR"

İsrail Hava ve Uzay Enstitüsü Araştırma Merkezi Başkanı Tal Inbar, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Suudi Arabistan'ın uzay çalışmaları konusunda bölgesel lider olmaya hazırlandığını ifade etti.

 

"TÜRKİYE UZAY YARIŞINA DAHİL OLDU"

Bir uyduyu fırlatma yeteneğini geliştirmenin aşırı derecede zor ve pahalı oduğunu vurgulayan Tal Inbar, İsrail, 30 yıl önce kendi uydusunu başlatan ilk bölge ülkesiyken bu yarışa Türkiye, BAE ve Suudi Arabistan'ın da dahil olduğunu açıkladı.
 
"TÜRKİYE UZAYDA ÖNEMLİ BİR GÜÇ OLABİLİR"
 
Inbar, Türkiye'nin uzay çalışmaları konusunda iz bırakabileceğine inandığını ifade etti. Başkan Erdoğan tarafından  Türkiye'nin "Ulusal uzay ajansı"nın resmen açıkladığını söyleyen Inbar, "Ankara zaten uydu kurma yeteneğine sahip olduğundan, hükümetten ve bütçeden yeterli şekilde desteklenirse önümüzdeki on yılda uzayda çok önemli bir güç olabilir” dedi.

KAYNAK: STAR
YORUMLAR 10
  • kerimm 5 yıl önce Şikayet Et
    pis Yahudiler Türkler sizden daha akıllıdır da fırsat vermediniz 100 yıldır. iliğimizi kanımızı sömürdünüz, insanlık dışı alçak katil devlet..
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Uzay çalışmalarının en büyük avantajı kıtalar arası füzenin altyapısıdır diye düşünüyorum.Korkulanda budur zaten.Bir Füzeyi atmosfer dışına çıkarıp tekrar atmosfere sokabilme yeteneğine kavuşturabilirsek Dünyanın her noktasını vurabilir durumda oluruz diye düşünüyorum.
    Cevapla
  • martli 5 yıl önce Şikayet Et
    korkmayın birsey olmaz. içimize chp gibi bir kanser hücresi yerleştiriniz ki tedavisi mumkun degil.
    Cevapla
  • HuvelBaki41 5 yıl önce Şikayet Et
    Uzaya gidiş geliş işlerini taksicilere vermeyin, uber yapsın. :)
    Cevapla
  • Kurallar! 5 yıl önce Şikayet Et
    mantıklı olabilir
    Cevapla
  • okanx34 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah bize yardım etsin sizide helak etsin inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan dikkat çeken Suriye, Somali, Karabağ çıkışı...
Seçime son 2 gün kala Goldman Sachs'tan Türkiye raporu!