ABD'nin 'uzay' korkusu! Rapor yayınlandı...

ABD Savunma İstihbarat Ajansı (DIA) yayınladığı yeni raporda, Rusya ve Çin'in uzaya yönelik askeri çalışmalarının ABD'nin uzaydaki üstünlüğünü tehdit ettiğini ileri sürdü.

ABD'nin 'uzay' korkusu! Rapor yayınlandı...
ABD'nin 'uzay' korkusu! Rapor yayınlandı...
GİRİŞ 12.02.2019 02:24 GÜNCELLEME 12.02.2019 02:24

ABD Savunma Bakanlığına bağlı DIA "Uzaydaki Güvenliğe Yönelik  Sınamalar" başlıklı bir rapor yayınladı.

 

 

Uzaydaki güvenlik durumunun yanı sıra ABD'nin uydularına yönelik  Rusya, Çin, İran ve Kuzey Kore'nin balistik füze ve uzay çalışmalarını mercek  altına alan raporda, "Özellikle Çin ve Rusya, ABD'nin uzayda konuşlu sistemlere  olan güvenini suistimal etmek için çeşitli araçlar geliştiriyor." ifadesine yer  verildi.

Rusya ve Çin'in elektronik harp sistemleri, enerji odaklı lazer  silahları ve uydulara karşı balistik füzeler olmak üzere uzaya yönelik birçok  askeri çalışma yaptığı iddia edilen raporda, "Çin muhtemelen uydulara ve uydu  sensörlerine zarar vermek, onları karıştırmak ve bozmak için  lazer silahları  üzerinde çalışıyor.  Çin 2020'de alt yörüngede konuşlu uzay sensörlerine karşı  karada konuşlu bir lazer sistemini aktif hale getirecek ve 2020'nin sonlarına  doğru ise non-optik uyduların yapılarını da tehdit edebilecek daha yüksek güç  sistemlerini aktif hale getirebilir." değerlendirmesinde bulunuldu.

 

 

Rusya'nın da Çin gibi lazer silahları üzerine çalıştığı belirtilen  raporda, "Rusya Temmuz 2018 öncesinde bir lazer silahını muhtemelen Havada  Konuşlu Uydu Karşıtı Silah Programı kapsamında Uzay Kuvvetlerine teslim etti."  ifadesi kullanıldı.

Moskova yönetiminin karada konuşlu mobil füze sistemleri de  geliştirmeye başladığı vurgulanan raporda, "Bu silah önümüzdeki birkaç yıl içinde  muhtemelen operasyonel hale gelecektir." denildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Muhalefet medyasından Merkez Bankası'na operasyon girişimi!
YSK kararını verdi: 3 ilçe ve 4 beldede yeniden seçim yapılacak