Huawei dava açıyor... Artık mahkemede görüşecekler!

Çinli teknoloji üreticisi Huawei, ABD'nin Huawei ürünlerinin federal kurumlarda kullanımını yasaklaması kararını mahkemeye taşıyor. New York Times'ın haberine göre Huawei, konuya yönelik Teksas eyalet mahkemesinde dava açmaya hazırlanıyor.

Huawei dava açıyor... Artık mahkemede görüşecekler!
Huawei dava açıyor... Artık mahkemede görüşecekler!
GİRİŞ 05.03.2019 09:19 GÜNCELLEME 05.03.2019 09:19
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Akıllı telefon pazarında son yıllardaki hızlı yükselişinin yanısıra ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşının da ana odağı haline gelen Huawei, ABD hükümetine karşı hamle yapmaya hazırlanıyor.

Konuya yakın kaynaklara göre Çinli şirket, ABD’nin Huawei ürünlerini federal kurumlarda kullanmama kararına karşı mahkemeye gidecek. New York Times’ın haberine göre Huawei, ABD’nin bu kararını, Teksas eyalet mahkemesinde açmaya hazırlandığı dava ile mahkemeye taşıyacak.

KAVGA NASIL BAŞLADI?

Huawei’yi T-Mobile’ın ticaret sırlarını çalmak ve ABD’nin İran’a yönelik yaptırımlarını delmekle suçlayan Adalet Bakanlığı, Çinli teknoloji devine bu sebeplerle dava açmıştı. Bu arada şirketin kurucusunun kızı ve üst düzey yöneticisi olan Meng Wanzhou da İran yaptırımlarını delme suçuyla Kanada’da tutuklanmış ve kefaletle serbest bırakılmıştı.

Bunların yanısıra Huawei’nin ürünlerinin önemli bir güvenlik tehdidi oluşturduğunu söyleyen ABD, yasağın dünyanın diğer ülkelerinde de yayılmasını istiyor. Bu amaçla başka ülkeleri ikna etmek için elinden geleni yapan ABD, özellikle askeri üslerinin bulunduğu ülkelerde Huawei’in telekom ürünlerinin kullanılmaması için büyük çaba sarf ediyor.

YORUMLAR 3
  • Eeee 5 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi daha beli deylmı ; Ab D nasıl şimdı haline geldi !!!!
    Cevapla
  • victory(1453-x) 5 yıl önce Şikayet Et
    Yalan söylüyorlar.Huawei burada ben islam ulkelerine yakinim.benden alın mesaji veriyor.Oltaya gelmeyelim lütfen...
    Cevapla
  • yok 5 yıl önce Şikayet Et
    hehe hileci bilgi hirsizi marka Huawei
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü