Facebook bir skandala daha imza attı

Gün geçmiyor ki Facebook ile ilgili yeni bir skandal daha gün yüzüne çıkmasın. Ortaya atılan son iddialara göre sosyal medya devi kullanıcılarının şifrelerini çalışanlarıyla paylaşmış. İşte konu hakkındaki detaylar.

Facebook bir skandala daha imza attı
Facebook bir skandala daha imza attı
GİRİŞ 24.03.2019 12:43 GÜNCELLEME 24.03.2019 12:43
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Sosyal medya denildiğinde insanların aklına ilk olarak Facebook geliyor. Mark Zuckerberg’in CEO koltuğunda oturduğu şirket, geçtiğimiz yıllarda WhatsApp ve Instagram’ı da bünyesine katmıştı.

Geçtiğimiz yıl ortaya çıkan Cambridge Analytica skandalı, Zuckerberg’in sahibi olduğu şirketin hisse değerinin adeta çakılmasına neden olmuştu. Zuckerberg bu skandaldan sonra, Facebook’un kullanıcı verilerini çok daha özenli bir şekilde saklayacağını açıklamış ve bunun için milyon dolarlar harcamaya hazır olduklarını belirtmişti.

Fakat beklenildiği gibi olmadı. Geçtiğimiz gün Facebook hakkında yeni bir skandal daha ortaya çıktı. İddialara göre sosyal medya devi 7 yıl boyunca kullanıcı şifrelerini düz bir metin halinde saklamış. Dahası 22.000’i aşkın çalışanın da bu şifrelere erişimi varmış.

Bu şekilde 200 ile 600 milyon kullanıcının şifresinin 20.000 çalışan tarafından gözlemlendiği belirtiliyor. Zuckerberg ve şirketin yetkili isimleri çalışanların bu verileri saklamadığı, çoğaltmadığı ya da illegal bir işlem için kullanmadığı konusunda hem fikirler. Fakat bu durum Facebook’un yeni bir skandalla karşı karşıya olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Sonuç olarak yıllardır kullandığınız şifreniz, sosyal medya devinde staj yapan biri tarafından bile rahatlıkla çalınabilirdi. Bu durumda aynı şifre ile giriş yaptığınız diğer hesaplarınız da ele geçirilebilirdi. Tam anlamıyla büyük bir skandal!

YORUMLAR 2
  • Esra 5 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaslar bu demek ben anlamadım sıfreyı degısmek mı gereklı benım abım 9 senedır aynı sıfreyı kulanıyor facebook hakında bılgı versenız bence benım gorusum elımızde bır facebook var kımse cekmıyor :)
    Cevapla
  • Osman 5 yıl önce Şikayet Et
    Kullanmayın. ... ben kullanmıyorum Şifremde kimsede yok.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'