Turkcell TV+ rekor kırdı!

TV+ 2018’de 12 milyon indirme rakamı ve 3,6 milyon kullanıcı sayısına ulaştı ve mobilde açık ara lider dijital televizyon platformu oldu. TV+ ile cepten televizyon izleme süresi ise 81 dakika ile rekor kırdı.

Turkcell TV+ rekor kırdı!
Turkcell TV+ rekor kırdı!
GİRİŞ 26.03.2019 15:09 GÜNCELLEME 26.03.2019 15:09

Türkiye’nin dijital televizyon platformu TV+, 2018’i rekorlarla tamamladı. 12 milyon indirme rakamı ve 3,6 milyon kullanıcıyla televizyon izleme alışkanlıklarını yeniden tanımlayan TV+’ta günlük kişi başı kullanım süresi ise 81 dakikaya ulaşarak mobilde açık ara lider dijital televizyon platformu oldu.  

Evde animasyon, mobilde aksiyon izleniyor 

Cepten en fazla TV+ izleyen ilk üç şehir Ankara, Çanakkale ve İstanbul olurken, evden TV+ izleyen şehirlerde ise Kocaeli, İzmir ve Gaziantep izleme sürelerinde öne çıktı. Kullanıcılar TV+’ı cepten 20.30-01.00 saatleri arasında yoğun kullanırken IPTV tarafında yoğunluk 16.00-22.00 saatlerinde yaşandı. Kullanıcılar OTT’de en çok aksiyon filmlerini izlerken, IPTV tarafında en çok izlenen film türü animasyon oldu. IPTV kullanıcılarının yüzde 74’ü, cep uygulaması kullanıcılarının ise yüzde 60’ı hem TV  hem de film izlemeyi tercih etti.     

‘Sen nereye TV oraya’

Gerek içerik gerekse teknolojik donanımıyla TV+’ın 2018’i rekorlarla tamamladığını belirten Turkcell Dijital Medya ve Eğlence Servisleri Direktörü Barış Zavaroğlu, “TV+, ‘Sen Nereye TV Oraya’ mottosuyla, gişe rekortmeni filmler, dünyanın takip ettiği diziler ve 86’sı HD olmak üzere 150’den fazla canlı TV kanalını kullanıcılarına sunuyor. 5000’den fazla film, dizi, çizgi film ve belgeseli kullanıcılarımızla buluşturduk. Seçkin spor etkinlikleri ve en yeni teknolojik deneyimlerini kullanıcılarımıza yaşatıyoruz. TV+ yüksek yayın kalitesi, televizyon, cep telefonları ya da tabletler üzerinden kullanım imkanı, yayını 24 saate kadar geriye alabilme, 10 saniyelik periyodlarla geri ve ileri alma seçenekleriyle bir televizyondan daha fazlasını sağlıyor. 3 milyondan fazla aktif kullanıcısı bulunan TV+’ta, mobil üzerinden günde tam 81 dakika, ev platformunda ise 9 saat televizyon izleniyor” dedi. 
 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor