Bakanlıktan Whatsapp, Facebook ve Instagram açıklaması

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Türkiye'nin de etkilendiği dünya genelinde erişim sorunu yaşanan Whatsapp, Facebook ve Instagram'la ilgili açıklama yaptı.

Bakanlıktan Whatsapp, Facebook ve Instagram açıklaması
Bakanlıktan Whatsapp, Facebook ve Instagram açıklaması
GİRİŞ 14.04.2019 16:24 GÜNCELLEME 14.04.2019 17:34
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Whatsapp, Facebook ve Instagram sosyal medya servislerinde dünya genelinde yaşanan erişim sorunu yaşandığını belirterek, "Sorun Türkiye'deki kullanıcıları da etkiledi. Operatörlerimizden kaynaklı bir sorun bulunmuyor." dedi.

 

 

Sayan, AA muhabirine, sosyal medya platformları Whatsapp, Facebook ve Instagram'da yaşanan erişim sorununa ilişkin değerlendirmede bulundu.

YERLİ YAZILIM VURGUSU

Söz konusu platformlarda dünya genelinde erişim sorunu olduğunu ve bu sorunun Türkiye'deki kullanıcıları da etkilediğini vurgulayan Sayan, "Operatörlerimizden kaynaklı bir sorun bulunmuyor. Bu aksaklıklar yerli yazılımların kullanımının ne denli önemli olduğunun en büyük göstergesi." diye konuştu.

YENİDEN ERİŞİM SAĞLANDI

Sosyal paylaşım sitesi Facebook ile şirkete ait Instagram ve WhatsApp uygulamalarında sabah saatlerinden bu yana yaşanan erişim sıkıntısı sona erdi.

Dünya çapında erişim aksaklıklarını tespit eden Downdetector.com internet sitesine göre, Facebook, Instagram ve WhatsApp internet sitelerinde saat 06.30'dan bu yana görülen erişim aksaklıkları saat 16.00'dan itibaren normale dönmüş görünüyor.

Sosyal paylaşım siteleri Facebook ve Instagram'a sabah saatlerinden bu yana erişim sağlanamazken, paylaşım akışları yenilenemiyordu. Ayrıca WhatsApp üzerinden de mesaj alışverişi yapılamıyordu.

 

 

YORUMLAR 37
  • 44 malatya 4 yıl önce Şikayet Et
    cok buyuk bi dert vah vahhhhh bu ucu yokken dunya daha guzeldi simdi herkes telefon bagimlisi
    Cevapla
  • Vatansever 4 yıl önce Şikayet Et
    Tamamen kapatın iletişim yollarımızı kendimiz kuralım. Bunu kuranlar oturduğu yerden ajanlık yapıyor toplumu uzaktan yönetiyor.
    Cevapla
  • 74. 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye olarak kendi haberleşme sistemimizi kurmalıyız.Yoksa Allah korusun Dış güçlerin herhangi bi saldırısına maruz kaldığımızda yabancı haberleşme sistemlerinin bi faydası olmaz
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Yazbee var. Yeni yerli.
    Cevapla
  • sakaryalı 4 yıl önce Şikayet Et
    Yazılım kolay kardeşim sen onların otobanını kullanıyorsun önce kendi yolunu yap (yani kapalı çevrim ağ kur )
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak