Apple uyardı! Yanlış yapıyorsunuz

Artan akıllı telefon kullanımıyla birlikte gündemden düşmeyen mobil cihaz bağımlılığı konusunda bu seferki uyarı doğrudan Apple’dan geldi. Apple CEO’su Tim Cook, “Eğer telefonunuza, birinin gözünden baktığınızdan daha fazla bakıyorsanız, yanlış bir şey yapıyorsunuz” dedi

Apple uyardı! Yanlış yapıyorsunuz
Apple uyardı! Yanlış yapıyorsunuz
GİRİŞ 26.04.2019 08:48 GÜNCELLEME 26.04.2019 08:49
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) mobil cihaz ve ekran bağımlılığıyla ilgili yayınladığı kılavuzun ardından bir uyarı da Apple CEO’su Tim Cook’tan geldi.

 

 

Kullanıcıların iPhone ve iPad gibi cihazlara çok sık bakmamasına gerektiğini belirten Cook, “Telefonu her aldığınızda bu, karşınızdaki kişiden gözlerinizi ayırdığınız anlamına gelir. Eğer telefonunuza, birinin gözünden baktığınızdan daha fazla bakıyorsanız, yanlış bir şey yapıyorsunuz” dedi.

ABD’de düzenlenen “Time 100” zirvesine katılan Tim Cook, Apple olarak  kullanıcıların cihazlarında geçirdikleri süreyi hiç bir zaman en üst düzeye çıkarmak istemediklerini, bu yönde bir iş motivasyonlarının bulunmadığı ifade etti.

 

 

Apple CEO’su, “Kendime sordum: Günde binlerce bildirim almam gerekiyor mu? Bu, hayatıma değer katan bir şey değil, ya da beni daha iyi bir insan yapmıyor. Bu yüzden bu bildirimleri tırpanlamaya karar verdim” diye konuştu.

Apple, 2009 yılında kullanıcıların telefonlarıyla daha fazla zaman geçirmesini sağlayan anlık (push) bildirim hizmetini kullanıma sunmuştu.

EKRAN SÜRENİZİ YÖNETİN

Ardından şirket, Cook’un da belirttiği gibi bu konuda bazı sınırlamalara giderek,  geçen yıl yayınlanan iOS 12 ile birlikte kullanıcıların telefonlarını ne sıklıkta kullandıklarını kontrol etmelerine yardımcı olacak yeni ekran süresi yönetimi özelliklerini devreye almıştı.

iOS 12 ile gelen “Ekran Süresi” özelliğiyle kullanıcılar, cihazlarını ne kadar kullanıldığını ölçüp, periyodik raporlar alabiliyor.

YORUMLAR 1
  • elazığlı 4 yıl önce Şikayet Et
    bu adam lgbt bayrağını iphone ların ekran görüntüsüne taşıdı hemde birçok versiyonuyla. kendisi de lgbt li
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama