Qualcomm mühendisi Yaşam Boyu Başarı ödülüne aday gösterildi

Dr. Marta Karczewicz yüksek kaliteli video akışını tüm dünyada ulaşılabilir hale getiren çalışmalarıyla Yaşam Boyu Başarı kategorisinde Avrupalı Mucit Ödülü’ne aday oldu

Qualcomm mühendisi Yaşam Boyu Başarı ödülüne aday gösterildi
Qualcomm mühendisi Yaşam Boyu Başarı ödülüne aday gösterildi
GİRİŞ 08.05.2019 14:39 GÜNCELLEME 08.05.2019 14:39
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

400’den fazla patente sahip, video sıkıştırma alanındaki çalışmalarıyla dünyanın önde gelen isimlerinden Qualcomm Technologies Genel Müdür Yardımcısı Dr. Marta Karczewicz,  Avrupa Patent Ofisi’nin ödüllerinde finale kalan 3 adaydan biri oldu. 400 aday arasından bu noktaya ulaşan Dr. Karczewicz, video codec bileşenleri odaklı çalışmalarıyla data tüketimini azaltıp dosya boyutlarını küçülterek yüksek kaliteli video akışını tüm dünyada ulaşılabilir hale getirmesiyle biliniyor.

Karczewicz’in Qualcomm Technologies’de yaptığı çalışmalar sonucunda yüksek kaliteli video akışı, video konferansı, sanal ve artırılmış gerçeklik uygulamalarının mobil cihazlarda kullanımının yolunu açtı. Ayrıca AVC ve HEVC gibi çeşitli video sıkıştırma standartlarına aracı olan buluşlarıyla video eğlence endüstrisini dönüştürerek online video akış sitelerinin yaygınlaşmasını sağladı. Tüm dünyada yaygınlaşan video sıkıştırma teknolojisi sayesinde izleyiciler istediği film ve dizileri mobil cihazlarından izleyebiliyor. 

Avrupa Mucit Ödülleri teknolojik gelişime önemli katkıda bulunan ve insanların günlük hayatlarını icatlarıyla iyileştiren Avrupalı mucitlere veriliyor. Avrupa Patent Ofisi’nin son derece prestijli Yaşam Boyu Başarı kategorisi, uzun süreli katkı sağlamış ve dönüm noktası niteliğindeki patentli icatlarıyla hem teknoloji dünyasını hem de toplumu etkileyen tek bir kişiye veriliyor. Ödüller 20 Haziran 2019’da Viyana’da düzenlenecek olan törende sahiplerini bulacak.

YORUMLAR 1
  • orhan 4 yıl önce Şikayet Et
    bizim agnostik ve ateist entelektüellerimize !!!! bir sorum var... çomar, yobaz, koyun dediğiniz müslüman-türklerde böyle bir ödüle aday gösterilen yok... eyvallah biz aptalız diyelim... peki siz aydın bilgili kültürlü alim allame agnostik ve ateist sivri zekalılar içinde neden bu ödüle aday gösterilen yok? hadi cevap verin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sarıyer'de korkunç olay! Taksiciyi öldürüp aracını gasbeden zanlı yakalandı
Mavi Balina’dan sonra ‘SimSimi’ tehlikesi! Hedefinde çocuklar var…