Büyük tehlike! Türkiye WhatsApp'ı uyardı

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Türkiye'de, WhatsApp uygulamasındaki güvenlik açığından mağdur olması muhtemel kullanıcılar ve güvenlik açığına karşı alınan tedbirler hakkında bilgi verilmesi için WhatsApp yetkililerine gerekli uyarılar yapıldığını belirtti.

Büyük tehlike! Türkiye WhatsApp'ı uyardı
Büyük tehlike! Türkiye WhatsApp'ı uyardı
GİRİŞ 16.05.2019 07:10 GÜNCELLEME 16.05.2019 07:10
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Sayan, Türksat AŞ'nin ev sahipliğinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunda (BTK) üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, gençlerin, topraklarına olan bağını kaybetmeden dünyaya istikamet verdiği bir gelecek hayal ettiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gençlere verdiği değer ve onlara yüklediği misyonun, hem ülke hem de dünya için bir müjde olduğunu vurgulayan Sayan, son 17 yılda ekonomi başta olmak üzere hemen her alanda yakalanan ivmenin etkisinin büyük olduğunu ifade etti.

GEREKLİ UYARILAR YAPILDI

Dünyanın "ben de varım" diyerek cesaretle yerinden doğrulan, cesur, inanmış, dinamik bir nesle ihtiyacı olduğunu dile getiren Sayan, "Bugün burada ben bu dinamizmi görüyorum." diye konuştu.

Sayan, yerli ve milli adımlar attıklarını belirterek Bakanlık çalışmalarında da yola bu bilinçle devam ettiklerini vurguladı.

Türkiye'nin tamamını kapsayacak yerli ve milli teknoloji çalışmalarına mesai ayırmanın önemine değinen Sayan, WhatsApp uygulamasında güvenlik açığının haberlere yansıdığını anımsattı.

Sayan, yaşanan gelişmelere yönelik Türkiye'de bu güvenlik açığından mağdur olması muhtemel kullanıcılar ve güvenlik açığına karşı alınan tedbirler
hakkında bilgi verilmesi için WhatsApp yetkililerine gerekli uyarıların yapıldığını belirtti.

YORUMLAR 1
  • murat 4 yıl önce Şikayet Et
    Yerli ve milli yazılımlar artık sadece slogan ve reklam cümlelerine malzeme olmaktan çıkarılarak kamuda Linux ve açık kaynak yazılımlar yaygın hale getirilmelidir. Artık söz söylemekten çok, iş çıkarmak gerekiyor. Whatsapp uyarılmak yerine, neden yerli whatsapp, yerli navigasyondan bahsetmiyorsunuz?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
“AK Parti’ye ders vermek” iyi bir fikir miydi?
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!