Çin ordusundan yeni ABD hamlesi

Çin hükümeti, Çin ordusunda kullanılan bilgisayarlardan Windows işletim sistemlerini kaldırıp kendi geliştirdikleri sistemi yerleştirmeyi planlıyor.

Çin ordusundan yeni ABD hamlesi
Çin ordusundan yeni ABD hamlesi
GİRİŞ 29.05.2019 11:32 GÜNCELLEME 29.05.2019 11:32
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Amerika Birleşik Devletleri ile Çin arasında devam eden ticaret savaşlarına teknoloji savaşları da eklendi.
 
Kanada merkezli askeri dergi Kanwa Asian Defence’in aktardığına göre, Çin, ABD’nin bilgisayar ağlarına girme endişesi nedeniyle kendi işletim sistemlerini geliştirerek bunları ordu bilgisayarlarında kullanmayı hedefliyor.
Habere göre Çin hükümeti gizlilik aracılığıyla güvenlik yaklaşımını benimseyerek başta ABD gibi Çin ordusu operasyonlarına casusluk yapan dış tehditlerin daha zor erişebileceği bir işletim sistemini hayata geçirmeyi planlıyor.
 
Yeni geliştirilecek sistem İnternet Güvenliği Bilgi Liderliği Grubu adıyla bir birim oluşturulacak ve bu brim doğrudan Çin Komunist Partisi Merkez Komitesine bağlanacak.
 
Grubun, Çin’deki endüstriyel kontrol sistemlerinin yüzde 70inde kullanılan Almanya’nın geliştirdiği programlanabilen mantık kontrolcüsünün (PLC) de Çin’in ulusal güvenliğine tehdit oluşturduğuna inandığı belirtildi.
 
ABD’de 2018 yılında ağ güvenlik bölümünü Amerikan Ulusal Güvenlik Biriminden ayırarak Birleşik Devletler Siber İstihbaratı olarak biçimlendirmişti.
 
90’lı yıllarında sonunda Kuzey Kore de ülke içerisinde kullanılmak üzere Red Star OP adıyla kendi işletim sistemlerini geliştirmişti.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • Abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanların öncelikle uydukları yasalardan şeytanın pisliğini arındırmaları Allahın kitabını ilahının hükümlerini almaları gerek. Eğer bir savaşa hazırlanılıyor ise. Çünkü müslümanın için şeytanı bütünüyle reddetmek Allahın yoluna girerek onun yolunda yaşamak savaşmak ve ölmek elzemdir. Allahın hükümlerine boyun eğmeyen islam olamaz. İslamın şartları vardır. Küfür ise ebedi cehennemlik yapar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!