Tesla dev pilleri Megapack'i piyasa sürdü

Tesla şehirler için geliştirdiği Megapack adındaki yeni dev pilleri piyasa sürdü. Geliştirilen bu dev piller sayesinde şehirler yenilebilir enerjiye hızlı bir şekilde geçiş yapabilecek.

Tesla dev pilleri Megapack'i piyasa sürdü
Tesla dev pilleri Megapack'i piyasa sürdü
GİRİŞ 31.07.2019 14:07 GÜNCELLEME 31.07.2019 14:07

Tesla'nın geliştirdiği dev enerji deposu pratik olarak kullanıma başlandı. Tesla; yenilenebilir enerjiyi depolayıp kullanılacağı zaman hızlı bir şekilde enerji dağıtan ve "güçlü" enerji santrallerinin yerini alabilecek "büyük ölçekli", konteyner büyüklüğündeki pilleri yani Megapack'i piyasaya sürdü. Tek bir Megapack 3 MWh enerji depolayabiliyor yani kaba tabirle 210 kWh güç depolayabilen Powerpack'in 14 katı büyüklüğünde bir güç rezervine sahip durumda bulunuyor.

Yeni Megapack'ler ile ilgili iddialara göre Megapack'ler 250MW gücünde enerji dağıtabilecekler; eşit büyüklükteki bir fosil yakıt santralinden 4 kat daha hızlı çalışabilecekler ve 3 aydan kısa bir süre içerisinde 1GWh güç üretebilecekler.

PİLLER ENERJİLERİNİ GÜNEŞTEN KARŞILAYABİLİYOR!

Mega piller doğrudan güneş ışığından yararlanarak enerji üretebilecek ve depolama çiftliği adı verilen bölümdeki Megapack'ler; enerji kontrollerinin ve yönetiminin sağlanacağı bir çeşit güç merkezi ile iletişim halinde olacak.
Ayrıca enerji geliri fazla olan şirketler Megapack'ler ile; enerji ihtiyacı olan kuruluşlara enerji satabilecek.

Tesla yeni projesi ile yenilenebilir ve çevreci enerji kaynaklarına yönelmeyi ve bu yönelimi geniş kitlelere yaymayı hedefliyor. 
Yeni mega piller ile yenilenebilir enerji kaynaklarına geçiş artacak ve fosil yakıtların kitlenin enerji ihtiyacını karşılayamadığı durumlarda temiz, güvenli ve çevreci enerji kullanılacak gibi görünüyor. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor
Meteoroloji'den uyarı! Kara bulut gibi çökecek! Dışarı çıkmayın...