Netflix'den beklenen açıklama! Netflix Türkiye'den çekiliyor mu?

Netflix Türkiye'den beklenen açıklama geldi. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in yaptığı açıklama sonrası başlayan Netflix Türkiye'de çekilecek mi tartışmalarının üzerene Netflix Türkiye hem resmi olarak hemde Twitter üzerinden esprili bir dille Türkiye kararı hakkında açıklama yaptı.

Netflix'den beklenen açıklama! Netflix Türkiye'den çekiliyor mu?
Netflix'den beklenen açıklama! Netflix Türkiye'den çekiliyor mu?
GİRİŞ 04.09.2019 17:21 GÜNCELLEME 04.09.2019 17:23

Netflix Türkiye'den beklenen açıklama geldi. Haftalardır Netflix'in türkiyeden çekileceğine dair söylentiler konuşulmaya devam ediyordu. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, yürürlüğe giren yönetmelik içerisinde internet üzerinden yayın yapan kuruluşların artık RTÜK’ten lisans almadan hizmet veremeyecekleri açıklanmıştı. Bu açıklama 1.5 milyon Türk Netflix kullanıcının arasında, dizi ve film izleme platformunun Türkiye'den çekiliyor mu? tartışmalarına neden oldu. Konu üzerime Netflix Türkiye'den açıklama geldi.

 

 

NETFLİX TÜRKİYE'DEN AÇIKLAMA! 

 

 

Netflix'ten konuyla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:

“İnternet yayınlarına yönelik getirilen yeni düzenlemenin gerektirdiği üzere lisans başvuru sürecimizi başlattık. Türkiye’de sayıları gittikçe artan 1,5 milyon üyeye sahibiz. Üyelerimizin dünyanın dört bir yanından sunduğumuz zengin içerik çeşitliliğine ve Türkiye’den dünyaya taşıdığımız yerel hikayelere değer verdiğine inanıyoruz. Bu nedenle bir yandan Türkiye’deki yatırımlarımızı artırmaya devam ediyor, diğer yandan da sunduğumuz ebeveyn kontrollerini daha da güçlendirecek adımlar atmak üzere yetkililerle görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Hedefimiz, üyelerimizin tercih ettikleri içeriklere keyifle ulaşmalarını sağlarken çocuklarımızı yaşlarına uygun olmayan içeriklerden etkin bir şekilde koruyabilmek.”

NETFLİX TWİTTER ÜZERİNDEN YİNE ESPRİLİ BİR AÇIKLAMA YAPTI!

Netflix Türkiye Twitter üzerinden Türkiye'den çekilme iddialarına ilişkin esprili bir dille şu açıklamayı yaptı.

NETFLİX BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR!

1997’de bir DVD kiralama şirketi olarak kurulan Netflix, bugün 190 ülkedeki 130 milyon abonesiyle sinema ve TV sektörüne kafa tutan devasa platform haline dönüştü. 

2016 yılında ise diğer ülkelerde de hizmet vermek isteyen Netflix, bu karının ardından Türkiye de de hizmete başladı. Günümüzde ise Netflix'in Türkiye'de 1.5 milyondan fazla kullanıcısı bulunuyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor