Gizli Instagram hesaplarını gösteren bir açık bulundu! İşte o açık

Instagram kullanıcılarını tedirgin edecek yeni bir açık bulundu. 1 milyarın üzerinde aktif kullanıcı sayısına sahip Instagram, kullanıcılarına "Hesap gizleme" özelliği sunuyordu. Keşfedilen açık ise sosyal medya devinin bu özelliğinin işe yaramadığını gözler önüne seriyor. İşte tüm gizlenmiş hesapların görülebildiği o açık...

Gizli Instagram hesaplarını gösteren bir açık bulundu! İşte o açık
Gizli Instagram hesaplarını gösteren bir açık bulundu! İşte o açık
GİRİŞ 10.09.2019 11:02 GÜNCELLEME 10.09.2019 11:02

Instagram kullanıcılarını tedirgin edecek yeni bir açık bulundu. Popüler sosyal medya platformu Instagram, kullanıcılarına hesaplarını gizleme özelliği tanıyor. Bu özellik sayesinde paylaşılan postlar sadece takipçiler tarafından görülebiliyor. Onay verilmeyen kişiler kişinin paylaşımlarına erişemiyor. Fakat BuzzFeed tarafından ortaya atılan iddiaya göre Instagram'da yer alan bir açık sayesinde gizli hesapları da görmek artık mümkün hale geliyor.

INSTAGRAM'DA KEŞFEDİLEN AÇIK İLE GİZLİ HESAPLAR GÖRÜLEBİLİYOR!

BuzzFeed tarafından yayınlanan rapora göre gizli hesaplara herhangi bir tarayıcıdan ulaşmak mümkün. Söz konusu hesaplara ulaşabilmek için her hangi bir tarayıcıdan sayfaya sağ tıklayarak incele veya ögeleri denetle seçeneğine tıklamanız, akabinde "Img" bölümüne geçiş yaparak görünmeyen gizli Instagram postuna ve hikayeye ulaşmak mümkün hale geliyor.  

Söz konusu açık sayesinde Instagram kullanıcısının sadece paylaştığı post veya hikayeye ulaşılmıyor. Bunun yanı sıra kişinin etkileşime girmiş paylaşımının URL'sine de ulaşılmış oluyor.

Ayrıca BuzzFeed’e göre bu URL’ler gönderiler silindikten sonra da Facebook sunucularında kalmaya devam ediyor. Bu da özellikle kaybolan hikayelerin aslında tam olarak kaybolmadığını gösteriyor.

FACEBOOK INSTAGRAM'DA ORTAYA ÇIKAN AÇIK HAKKINDA AÇIKLAMADA BULUNDU!

Instagramı satın alarak kendi çatısı altına ekleyen Facebook, konuya ilişkin açıklamada bulundu. Yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre bir fotoğrafın URL'sini almak ekran fotoğrafını almakla aynı olduğu yönünde. Bunda bir suistimal olmadığını belirten Facebook, özel hesaba erişimin de doğru olmadığını belirtti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!