Dikkat çeken uyarı: Savaş başlatabilir

Yapay zekalı silahların geliştirileceği bir savaş teknolojisinde görev almak istemeyen Laura Nolan, Google'daki görevinden istifa etmişti. Yaptığı açıklamalarla bu sistemi 'katil robotlar' olarak adlandırırken, uyarıları ile dikkatleri üstüne çekti.

Dikkat çeken uyarı: Savaş başlatabilir
Dikkat çeken uyarı: Savaş başlatabilir
GİRİŞ 16.09.2019 09:40 GÜNCELLEME 16.09.2019 09:40
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Webtekno'nun aktardığına göre, geçen yıl ABD askeri drone teknolojisini geliştirmek için Google tarafından yönlendirilen ve bu sebeple Google’dan istifa eden Laura Nolan, yapay zekalı ve insan tarafından kontrol edilemeyen bütün 'katil robotların' yasaklanması ve onların da kimyasal silahlar ile benzer statüde olması gerektiğini söyledi.

 

 

Nolan, ‘Katil Robotları Durdurma Kampanyası’na katılarak New York ve Cenova’da Birleşmiş Milletler (BM) diplomatlarını olası riskler hakkında uyardı.

Aynı bölgede ne kadar fazla makine varsa felaket riskinin o kadar artacağını belirtirken, bu savaş makinalarının savaş yasaları altında bile yasadışı cinayetler işleyebileceğini ve vahşetlere yol açabileceklerini belirtti.

 

 

Aynı zamanda makinaların tahmin edilemeyen hareketler yapıp beklenmeyen şekilde çalışabileceklerini belirtirken, bu yüzden insan kontrolü altında olmalarını, aksi takdirde yasaklanmaları gerektiğini ifade etti.

Maven Projesi adıyla anılan bu projenin insanlar için İHA’lardan daha tehlikeli olduğunu belirten Nolan, geliştirilen programın 18 yaşındaki bir düşman askeri ile 18 yaşındaki tavşan avlayan herhangi birini nasıl ayırt edeceğini sorarak olası riskler üzerine dikkatleri yoğunlaştırdı.

Nolan ayrıca otonom silahların tamamen yasaklanmasını söylemediğini belirtirken, tam otonom sistemler yerine insan kontrolü ile çalışan teknolojilerin kullanılması gerektiğini belirtti.

YORUMLAR 5
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Makinaların savaşabilecekleri algısını oluşturup ilerde savaşlar için biz yapmadık makinalar başlattı diyecekler . Bunu anlamak güç değil sonuçta. Biz insanoğlunda bu algıyı oturtmak ne kadar da kolay oldu ?
    Cevapla
  • hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun kadına. din iman ayrı bir konu ama vicdan da başlı başına bir olgu işte.
    Cevapla
  • Ziya can 4 yıl önce Şikayet Et
    bu bela er geç onlarıda saracak...
    Cevapla
  • danisman 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz görmeyiz ama yeni nesil görebilir belki. Umarım gerçekleşmez.
    Cevapla
  • Fatih 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye bile üretti insansız kara araçları hava araçları robotik teknolojiler. Yapay zekaları yok sadece. Buda yapay zekaya gerek yok demiş zaten
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı