Instagram'da yeni yasak

Instagram getirdiği yeni bir uygulama ile bundan böyle 18 yaşının altındaki kullanıcılarına sağlıksız zayıflama ve estetik reklamlarını göstermeyecek.

Instagram'da yeni yasak
Instagram'da yeni yasak
GİRİŞ 19.09.2019 17:36 GÜNCELLEME 19.09.2019 17:37

Sosyal medya uygulaması Instagram bundan böyle 18 yaşının altındaki kullanıcılarına sağlıksız zayıflama ve estetik reklamlarını göstermeyecek.

 

 

Reklamlar kısıtlanacak

Geçtiğimiz günlerde birçok tartışmanın odak noktası olan kilo verme ürünlerinin reklamları hala tartışmaları sürdürürken, Instagram‘dan resmi bir karar geldi. Platform, 18 yaşın altındaki kişilerin, tartışmalı bir influencer pazarlaması hedefi olmaması için kilo verme ürünlerini yada estetik ameliyat türlerini tanıtan yayınları görmelerini engelleyecek.

 

 

Yeni düzenleme ile bazı durumlarda gönderiler bile kaldırılabilecek. Bir gönderi belirli diyet veya kilo verme ürünleriyle ilgili mucizevi bir iddiada bulunuyorsa ve bir indirim kodu gibi ticari bir teklifle bağlantılıysa tümüyle gönderi kaldırılacak. Bu gönderilerin kaldırılması ile beraber gençlerin bu tarz zararlı, fayda sağlamayan ve sağlıksız ürünler kullanmak istemesi engellenecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!