Çok konuşulan iddiayı Samsung doğruladı!

Samsung'un Galaxy S10 modelinde Samsung onaylı olmayan ekran koruyucusu kullanıldığında ortaya çıkan güvenlik açığı doğrulandı.

Çok konuşulan iddiayı Samsung doğruladı!
Çok konuşulan iddiayı Samsung doğruladı!
GİRİŞ 20.10.2019 18:04 GÜNCELLEME 20.10.2019 18:05
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Teknoloji devi Samsung, ürettiği diğer telefonlarında olduğu gibi Samsung Galaxy S10'da da tüm kişiye özel bilgilerin sadece telefon sahibinin parmak iziyle açılmasını amaçlayan bir programla birlikte çıkarmıştı.

 

 

Fakat yaşanan teknik sorunla Samsung onaylı olmayan bir ekran koruyucuyla korunan telefonlarda herhangi biri sahibinin parmak iziyle kilit altına aldığı telefonu açıp bilgilere ulaşabiliyor.

YAZILIM GÜNCELLEMESİ YAYINLAYACAĞIZ

 

 

Bununla ilgili bir açıklama yapan şirket yetkilileri söz konusu güvenlik açığını doğrularak sorunu çözmek için çalışmalar başladığını ve bu güvenlik açığını yok etmek adına yeni bir yazılım güncellemesi çıkaracağını duyurdu.

Söz konusu güvenlik açığı ilk kez telefonuna intenet üzerinden resmi olmayan bir ekran koruyucu taktığında eşinin de telefonunu açabildiğini gören Britanyalı bir kadın tarafından tespit edilmişti.

Kadının şikayeti üzerine çalışmalara başlayan şirket ise konuyla ilgili bir açıklama yaparak, “Bu konuyu araştırıyoruz ve yakında bir yazılım güncellemesi yayımlayacağız. Soruları olan ya da son güncellemeyi indirme konusunda desteğe ihtiyaç duyan tüm kullanıcılarımıza bizimle doğrudan temasa geçmelerini öneriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Şirket ayrıca kullanıcılarına telefonları için yalnızca Samsung onaylı aksesuarları kullanmaları gerektiği uyarısında da bulundu.

YORUMLAR 8
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizimkiler olsa , 'koruma ekranı aile bireyleri hele hele kocalar için aktif edilemez ' gibi bir yalan uydurur gönderir di :)
    Cevapla
  • Samsunlu Sansung cu 4 yıl önce Şikayet Et
    Samsung tan efsanenin yeni versiyonunu çıkarmasını istiyorum. SAMSUN 216
    Cevapla
  • Nazende 4 yıl önce Şikayet Et
    Sonuç itibari ile yazılım ürünü bu cihazlar ve insan yapımı.. Kimse fazla hayt huyt demesin. Çok güvendiğiniz bir çok markada sürüce açık var ama tespit edilmemiş.. Mesele tespit edilenleri kapatmak tespit edilmeyenleri kim nasıl bilsin. Samsung güncellemeleri ile gayet başarılı bir firma ve evet çok fazla marka var ama her zaman kendini kanıtlamış olmak daha güvenli olabilir..
    Cevapla
  • davud72 4 yıl önce Şikayet Et
    ebnde 2 tane telefon var biri s8 plus biride a70 ikisndede yuz tanıma özelleiği var kendi yuzumu tanımladım 2 sinde de kardeşimin yüzüyle açılıyor.bu büyük bir güvenlik açığı.
    Cevapla
  • andromandro 4 yıl önce Şikayet Et
    ıphone pahalıydı samsung eskiden alternatif yoktu millet mecbur alıyodu. şuanda ismini duymadığımız bi ton marka model var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi