NASA tarih verip dünyaya duyurdu!

NASA, 2022'de Ay’a golf arabası büyüklüğünde bir robot göndereceğini açıkladı. Robot, Ay’daki yüzeyin altındaki su birikintilerini arayacak. VIPER isimli su bulma robotunun 2024 yılında yapılması planlanan ‘Ay’a Yolculuk’ programına yaşamsal kaynak sağlaması planlanıyor.

NASA tarih verip dünyaya duyurdu!
NASA tarih verip dünyaya duyurdu!
GİRİŞ 25.10.2019 22:51 GÜNCELLEME 25.10.2019 22:55
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

NASA Yöneticisi Jim Bridenstine, su bulması için 2022’de Ay’a golf arabası büyüklüğünde VIPER isimli bir robot göndereceklerini açıkladı.

VIPER’ın 2024 yılında gerçekleşecek ‘Ay’a Yolculuk’ programına yaşamsal malzeme anlamında büyük destek sağlaması bekleniyor.

 

Bridenstine Cuma günü Washington'daki Uluslararası Astronomi Kongresi'nde yaptığı açıklamada, "VIPER su kaynağının nerede olduğunu değerlendirecek. Suyu karakterize edebileceğiz ve nihayetinde yeryüzüne çıkaracağız. Bu proje neden bu kadar önemli? Çünkü su yaşamamızı sürdürmemizin en büyük destekçilerindedir.” dedi.

Robot VIPER’ın, 2022 Aralık'ında Ay’ın güney bölgesine varması, hidrojen ve oksijen izleri için numune alması için dört aleti taşıması bekleniyor.

 

 

NASA'nın Kaliforniya'daki Ames Araştırma Merkezi Robot VIPER’ın ilk 100 gün aktardığı verileri kullanarak Ay’ın ilk küresel su kaynakları haritasını oluşturacak.

YORUMLAR 14
  • Murat 4 yıl önce Şikayet Et
    Ha ha deyip geçin bunların hayatı yalan
    Cevapla
  • blob 4 yıl önce Şikayet Et
    dünyanın iliğini kemiğini sömürdünüz, kirletmediğiniz su kaynağı kalmadı, hatta dünyanın çevre sorunun %65 inden tek başınıza sorumlusunuz, hiç bir iyileştirici anlaşmaya yabaşmıyorsunuz, tuttmuşsunuz ayda su diyorsunuz, bence siz önce ayna da insanlığınızı arayın, takiyyeciler.
    Cevapla
  • serkan 4 yıl önce Şikayet Et
    Surekli ertelenen ay ve mars yolculukları ama sureklide ileri bir tarih verme saka gibi bu herifler. itiraf edin artik aya hicbir zaman gitmediniz.
    Cevapla
  • Asım 4 yıl önce Şikayet Et
    Ay'a biz de gidelim, çok yakın gözüküyor.
    Cevapla
  • Çıkarım 4 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada Allah bizi bedava ağırlıyor istediği imanile hakikaten Allah'ı tanimamiz ,şükür dua ve NAMAZ...bizim için azcık bir şey yapana nasıl teşekkür edeceğimizi düşünüyoruz da ...hakiki nimetleri verene nankörlük ediyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!