WhatsApp yine tehlike saçıyor: Android ve iOS cihaz kullanıcılarına uyarı!

WhatsApp kullanıcılarına uyarı geldi. Android ve iOS cihaz kullanıcılarına gönderilen MP4 formatındaki bir video ile telefona uzaktan erişim imkanı sağlayan kötü niyetli hackerlar, WhatsApp kullanıcılarının tüm kişisel bilgilerine kolayca ulaşabiliyor. İşte tehlikenin boyutu

WhatsApp yine tehlike saçıyor: Android ve iOS cihaz kullanıcılarına uyarı!
WhatsApp yine tehlike saçıyor: Android ve iOS cihaz kullanıcılarına uyarı!
GİRİŞ 21.11.2019 14:53 GÜNCELLEME 21.11.2019 14:54
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

WhatsApp, oldukça tehlikeli bir güvenlik açığı ile daha çalkalanıyor.  'CVE-2019-11931' olarak adlandırılan güvenlik açığı kullanıcıları tüm kişisel bilgilerini ve telefon numarasını tehlikeye atıyor. 

 

WHATSAPP GÜVENLİK AÇIĞI İLE ÇALKALANIYOR: KİŞİSEL BİLGİLERİNİZ ÇALINABİLİR!

Popüler mesajlaşma devi WhatsApp'ta keşfedilen güvenlik açığı tüm kullanıcıların telefon numaraları da dahil olmak üzere tüm kişisel bilgilerini tehlikeye atıyor. kötü niyetli kişiler gönderdikleri MP4 formatındaki bir video ile WhatsApp kullanıcılarının kişisel bilgilerine kolaylıkla ulaşabiliyor. 

 

 

Ayrıca tespit edilen açık sayesinde bellek taşırma yöntemi kullanılarak uygulamanın çökmesi sağlanıyor. 

ANDROİD VE iOS CİHAZLARIN TAMAMAMI TEHLİKEDE!

WhatsApp'ta keşfedilen 'CVE-2019-11931' adındaki güvenlik açığı hem Android hemde iOS cihazları etkiliyor. güvenlik açığından içeri sızan kötü niyetli hackerlar kullanıcıların cihazlarını uzaktan yönetebiliyor. Ayrıca mesajlaşma devinin ücretli versiyonu WhatsApp Business'da aynı tehlike altında. Yetkililer ise güvenlik açığından kurtulmak için acil güncelleştirme yapmaları konusunda uyarıda bulundu. 

YORUMLAR 1
  • Yusuf Demir 3 yıl önce Şikayet Et
    Karşımızda küresel güçler var. Bunlarla başa çıkabilmek, en azından kendimizi gerektiği gibi savunabilmek için çok iyi donanımlı olmamız gerekir. Sürekli beyin göçü veren, Hıfzıssıha Enstitüsünü kapanan, üniversitelerimizin özerkliğini engelleyen, gelenek göreneklerine aykırı atamalar yapan, liyakata göre görev verilmesinden uzaklaşan bir ülke olarak, her konuda olduğu gibi, bu konuda da işimiz çok zor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar