Dünya devine gözdağı verdi! ABD'ye dua edin

Geçen yıl Apple'ı geçerek dünya akıllı telefon pazarının en büyük ikinci aktörü olan Çinli Huawei'nin Tüketici Elektroniği Grubu CEO’su Richard Yu'dan iddialı açıklama: ABD yaptırımları olmasaydı, dünyanın bir numarasıydık! İşte son 5 yılda Samsung, Apple ve Huawei yarışında gelinen son nokta...

Dünya devine gözdağı verdi! ABD'ye dua edin
Dünya devine gözdağı verdi! ABD'ye dua edin
GİRİŞ 26.11.2019 09:44 GÜNCELLEME 26.11.2019 10:54
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ABD’nin yaptırım kararı öncesinde Apple’ı tahtından ederek, dünyanın en büyük ikinci akıllı telefon üreticisi koltuğuna oturan Çinli Huawei’den iddialı bir açıklama geldi.

 

 

Huawei Cihazları Başkanı ve Tüketici İş Grubu CEO’su olarak görev yapan Richard Yu, “ABD’nin yasakları ile karşılaşmasaydık, dünyanın bir numaralı akıllı telefon markası olacaktık” dedi.

Katıldığı bir konferansta şirketin bulunduğu son durumu değerlendiren Huawei Tüketici Elektroniği Grubu CEO’su Yu, ABD yaptırımlarının Çinli şirketi Samsung’un önüne geçmesini ertelediğini belirtti.

 

 

Huawei’nin popülerliğinin nedeninin Çinlilerin vatanseverliğine bağlandığı gibi yanlış bir algının da olduğuna dikkat çeken Richard Yu, başarılarının nedeninin vatanseverlikte değil, müşteri memnuniyetinde aranması gerektiğinin ve dünya çapında 2 milyondan fazla satan Huawei M6 tabletin buna iyi bir örnek olduğunun altını çizdi.

SON 5 YILDA PAZAR PAYLARI NASIL DEĞİŞTİ?

Pazar araştırma şirketi IDC’nin 2019 yılı 3. çeyrek verilerine göre küresel akıllı telefon pazarında Samsung yüzde 21.8’lik pay ile ilk sırada yer alıyor. Huawei, Samsung’un hemen ardından yüzde 18.6 pazar payıyla ikinci sırada yer alıyor. Bu yılın üçüncü çeyreği sonunda Apple ise yüzde 13’lük pay ila pazarda üçüncü büyük üretici konumda.

2018 yılı üçüncü çeyreğinde ise Samsung’un yüzde 20.3, Huawei’nin yüzde 14.6 ve Apple’ın yüzde 13.2 pazar payı bulunuyordu. 

Son bir yılda Samsung’un pazar payı 1.5 puan artarken, Apple’ın 0.2 puan geriledi. ABD’nin Mayıs 2019’da kara listeye alarak, yaptırım kararları uygulamaya başladığı Çinli Huawei ise son bir yılda pazar payını 4 puan artırdı.

Rakamlara 2015-2019 yılları arasında bakıldığında ise Samsung ve Apple’ın küresel akıllı telefon sevkiyatlarındaki pazar payının azaldığı gözlenirken; Huawei pazardaki payını 11 puan yükseltti.

YORUMLAR 1
  • Emir Timur 4 yıl önce Şikayet Et
    Xiaomi varken Samsung İPhone hikaye
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Çaldıkları motor başka hırsızlar tarafından çalındı!
Teleferik faciasından önceki 5 dakika ortaya çıktı! Her ne olduysa 25 saniye sonra oluyor